Nieuws Groei

Startup Beleggers Academy: geen 'finfluencers' maar kennis professionele beleggers

Het jaar 2021 zag een record aanstroom van nieuwe beleggers. De AFM constateert dat veel van deze beleggers niet weten wat ze aan het doen zijn en hun beslissingen laten leiden door ‘finfluencers’. De startup Beleggers Academy wil dit veranderen door de kennis en strategieën van professionele beleggers toegankelijk te maken voor iedereen.

Van onze redactie 5 januari 2022

Beleggers startup oprichters liggend

Olivier van Dijk (links) en Bart van Campenhout van Beleggers Academy.

Door de snel groeiende interesse in beleggen schieten de zelf benoemde belegginsexperts op social media, ook wel finfluencers genoemd, als paddenstoelen uit de grond. Echter zijn er veel zorgen dat de informatie die deze finfluencers verspreiden niet voldoet aan de standaarden waar financiële informatie normaalgesproken aan dient te voldoen.

Volgens een onderzoek recent gepubliceerd door de AFM hebben veel influencers geen relevante financiële opleiding of werkervaring. Brancheorganisaties willen scherper toezicht, echter heeft de AFM in december laten weten dat zij hiertoe geen reden zien.

'De startup werkt met gerenommeerde beurs- en educatie-experts om informatie en educatie te creëren waarmee aspirant beleggers de kennis in huis halen'

Cursisten krijgen praktische tools en strategieën aangereikt voor financiële doelen

De startup Beleggers Academy probeert dit probleem aan te pakken door toegang tot top beleggingsprofessionals toegankelijk te maken. De jonge onderneming werkt met gerenommeerde beurs- en educatie-experts om informatie en educatie te creëren waarmee aspirant beleggers de kennis in huis halen om betere beleggingsbeslissingen te maken.

Beleggers Academy heeft 300.000 euro opgehaald bij angel investors om deze nieuwe beleggers van gevalideerde informatie te voorzien in het format wat zij graag consumeren op bijvoorbeeld social media. Cursisten krijgen praktische tools en strategieën aangereikt waarmee zij constructief kunnen werken naar hun financiële doelen.

Lees ook: Auréus houdt rekening met een spectaculair aandelenjaar

Oprichters Beleggers Academy startten zelf jong met beleggen

Het bedrijf is opgericht door Olivier van Dijk en Bart van Campenhout. Van Dijk startte op zijn achttiende met beleggen, en deze hobby groeide al snel uit naar een passie voor beleggen en finance. Hij startte tijdens zijn Master Financial Management aan Nyenrode Business Universiteit Beleggers Academy als initiatief om beleggen leuk en toegankelijk te maken voor iedereen.

Van Campenhout is de analist van Beleggers Academy. De ondernemer heeft twee jaar bij een vermogensbeheerder gewerkt en heeft twee Master-diploma's op zak, van de Technische Universiteit Eindhoven en van Nyenrode Business Universiteit.

Lees ook: Herd mentality: waarom Bitcoin, vegan en alcoholvrij bier nu wel cool zijn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws