Innovatie

Ondernemende zussen willen met bottenbouillon lokale economie en darmgezondheid ondersteunen

Wholy Bones is een initiatief van zussen Saskia en Karin. Wholy Bones
Wholy Bones
Leestijd 1 minuut
Lees verder onder de advertentie

Wholy Bones, opgericht door Saskia en Karin Marquering, is volgens de zussen veel meer dan een bottenbouillon. Het is een bouillon die niet alleen heerlijk smaakt maar ook geoptimaliseerd is voor een goede darmgezondheid.

,,De darm is niet alleen ons ‘tweede brein’ maar wordt ook wel de ‘energiefabriek’ van ons lichaam genoemd” aldus darmgezondheidsexpert Karin. ,,De darm en de darmflora bepalen voor een groot gedeelte hoe gezond we zijn en hoe we ons voelen. Door onze huidige leefstijl hebben veel mensen last van hun darmen, en dat is onnodig.”

De darm en de darmflora bepalen voor een groot gedeelte hoe gezond we zijn en hoe we ons voelen

Karin Marquering

‘Darmwand kan worden geheeld door middel van bottenbouillon’

Bottenbouillon bevat volgens de ondernemers vele stoffen die doorgaans in normale voedingsmiddelen lastig te vinden zijn. Uit nieuwe onderzoeken blijkt zelfs dat de darmwand kan worden geheeld door middel van bottenbouillon. Met de steun van meer dan 40 klanten en lokale kringloopboeren, zijn de zussen vastberaden om hun productie op te schalen en hun missie verder te verspreiden.

Lees verder onder de advertentie

Crowdfunding voor groei

De zussen zijn een crowdfundingcampagne gestart op CrowdAboutNow om hun droom van een eigen productiekeuken en professionele webwinkel te verwezenlijken. Het doel is niet alleen om de bouillonproductie te vergroten, maar ook om meer mensen bewust te maken van het belang van een goede darmgezondheid.

De teller staat op 22.630 euro. Investeerders krijgen hun inleg binnen 5 jaar terug, met een jaarlijks rendement en extra’s zoals het proberen van de bouillon.

Lees ook: Ondernemende vaders achter gezonde groentespread van Groentegoed

Lees verder onder de advertentie