Nieuws Marketing

Dit was 1 april 2019

Het was weer 1 april - we hebben aantal 'ondernemersgrappen' op een rijtje gezet, geslaagd en minder geslaagd.

De Ondernemer 1 april 2019

Lachen1

Boer’n Yoghurt met een bodem Licor 43

Gehoord van de samenwerking tussen een Spaanse likeur en yoghurt uit Twente? Nee, dit was geen grap uit de tachtigjarige oorlog, maar eentje waar vorig jaar half medialand intrapte.

Maar voor de Almelose vestiging van de Zuivelhoeve was het toch een reden om het recept toen al te maken. De zuivelproducent mixte acht emmertjes yoghurt met Licor 43 en maakte daar een foto van. Een Facebook-bericht kreeg als gevolg honderden likes en bereikte nog eens duizenden mensen. Daar bleef het ook bij: de Licor 43-yoghurt kwam nooit in productie.

  • Dit zijn de geslaagde en minder geslaagde 1 april grappen van 2019. Wil je weten met wat voor acties bedrijven in 2021 komen? Lees dan hier ons artikel over de 1 april grappen van 2021.

Na het succes van vorig jaar zijn Zuivelhoeve en Licor 43 dit jaar terug met het ‘oude’ recept: Boer’n Yoghurt met een bodem Licor 43. De limited edition yoghurt is vanaf 1 april 2019 een aantal weken verkrijgbaar, aldus een persbericht dat afgelopen week in onze mailbox plofte.

Met dit soort aankondigingen houden we als redactie altijd een slag om de arm. Eerst zien, dan geloven! Toch klinkt dit zinnetje over de boerenyoghurt met likeursmaak niet verkeerd: "Een gouden combinatie voor ‘s middags als tussendoortje of ’s avonds als guilty pleasure op de bank."

Duurzame startup Wegwerpvis wil kantooreenzaamheid doorbreken

Veel medewerkers op kantoren zijn verschrikkelijk eenzaam, weet Sprout uit ervaring. Daarom introduceert het de Wegwerpvis, de eerste startup van het platform. Het is naar eigen zeggen even simpel als doeltreffend: iedere week krijgen gebruikers een nieuwe vis toegestuurd en kunnen ze de oude weer door de wc spoelen. ‘Je hoeft je vissenkom nooit meer schoon te maken.’ Oordeel zelf!

Jody Bernal als deurwaarder voor Tikkie-wanbetalers

Zanger Jody Bernal maakt nu ook carrière als deurwaarder. Hij gaat namelijk langs bij mensen die niet of veel te laat hun vrienden terugbetalen via de app Tikkie, de betaalmethode gelanceerd door ABN Amro. Jody gaf afgelopen week op Instagram al een voorproefje van zijn nieuwe baan.

Cavia's moeten 'teamgeluk' brengen

Ook in de categorie dieren: het Utrechtse bedrijf Eager people wil cavia's inzetten 'vanwege de groeiende vraag naar werkgeluk in teams'. Het persbericht verder: "In een speciale familieopstelling gaan de harige helpers, onder professionele begeleiding, aan de slag met het opsporen van pijnpunten in een team. De inzet van deze hypergevoelige diersoort is nieuw in Nederland en bevindt zich in een experimenteel stadium."

Jumbo luistert naar klant

Kleurig tafereel, niet?