Nieuws Marketing

Rianne Doeschot, de nieuwe retailmanager van Hof van Twente

De 32-jarige Rianne Doeschot is sinds april voor vier dagen in de week in dienst van de gemeente Hof van Twente en de centrumondernemers van alle kernen. Retailmanager is een nieuwe functie. Haar baan vloeit voort uit het actieplan van de Sociaal Economische Visie.

Van onze redactie 24 augustus 2016

Rianne Doeschot retailmanager Christian van der Meij

"Het belangrijkste is dat we het met elkaar gaan doen." En: "We hebben zes kernen in Hof van Twente en elke kern heeft zijn eigen kracht en sterke kanten. Ook dat is een belangrijk uitgangspunt bij het maken van plannen. Binnenkort houden we bijeenkomsten voor winkeliers uit de drie grootste kernen: Goor, Delden en Markelo. Welke ambities hebben ze, wat is het gemeenschappelijk (centrum)belang, wat is er nodig, waar willen we naar toe en hoe gaan we dat doen? Het zal allemaal aan de orde komen."

Pijlers

Het stimuleren van de detailhandel is een van de vier pijlers in die visie. De andere drie zijn vrijetijdseconomie, duurzaamheid en arbeidsparticipatie voor inwoners die moeilijk(er) aan werk komen. Voor deze thema's zijn concrete actieplannen gemaakt en de gemeenteraad heeft een fonds van 1,5 miljoen euro in het leven geroepen voor maatregelen die de economie in 'de Hof' moeten versterken.

Doeschot volgde de hbo-opleiding Small business en retailmanagement. Momenteel studeert ze, naast haar werk, Managementwetenschappen aan de universiteit. Voordat ze in gemeentelijke dienst kwam was ze zelfstandig onderneemster: organisatieadviseur van het midden- en kleinbedrijf. Ze is geboren en getogen in de Hof, getrouwd en heeft twee kinderen. Ze woont in Kerspel- Goor. Haar vader runt HP metaal in Goor.

Meer uitdaging

Ze solliciteerde als retailmanager, omdat ze naar eigen zeggen 'meer uitdaging' zocht. "En het is mooi dat je in deze functie ook iets voor je eigen gemeenschap kunt betekenen. Ik ben wel een spin in het web en algemeen gericht, ik kan op veel niveaus kijken en schakelen. Ik ben niet van oeverloos vergaderen en praten, ik wil concreet bezig gaan." Haar aanstelling geldt vooralsnog voor een jaar, met zicht op verlenging.

Doeschot is binnen de gemeente het aanspreekpunt voor ondernemers, vastgoedeigenaren, inwoners en andere partners in de centra van de kernen.

Combinatie

Ze ontwikkelt en coördineert activiteiten. Die activiteiten zijn vooral gericht op het verbeteren van het winkelaanbod en het aantrekkelijk(er) maken van centrumgebieden, zodat de 'belevingswaarde' voor de consument omhoog gaat. Ook dient ze de sterke kanten van iedere kern 'te bewaken'.

Haar taak is te zorgen voor combinaties tussen detailhandel en vrijetijdseconomie (horeca) en culturele voorzieningen om de economie in Hof van Twente te versterken. Daarom biedt ze ondersteuning bij de organisatie van evenememten.

Wie wil meedenken en meedoen kan Rianne Doeschot volgen op Twitter en/of Facebook: @HvTRianne. Wie persoonlijk contact wil, kan bellen naar 06 52583353 of mailen: r.doeschot-hofmeijer@hofvantwente.nl

Foto: Christian van der Meij