Inmiddels zijn de bestelwagens van Crisp niet meer weg te denken uit onze straten. De service bezorgt in heel Nederland en Vlaanderen zeven dagen per week boodschappen. Vóór 22.00 uur via de app besteld is de volgende dag in huis. Het assortiment van Crisp bestaat uit producten van meer dan 800 veelal lokale boeren, makers en kwekers. Het bedrijf werd eind 2018 gelanceerd door Tom Peeters, Michiel Roodenburg en Eric Klaassen. De missie? Eten met betere kwaliteit gemakkelijk bereikbaar maken.
In juni 2022 werd Crisp bekroond tot Innovatiefste e-Commerce Bedrijf en door onderzoeksbureau GfK werd Crisp uitgeroepen tot Beste Online Supermarkt op het gebied van aanbod, service, prijs en kwaliteit. In september vorig jaar kondigde Crisp de acquisitie van lokale leverancier De Eetfabriek aan, waarmee de service versbereide, kant-en-klare maaltijden uit eigen keuken aanbiedt. Met de overname van De Krat begin dit jaar, voegt Crisp daar nog meer gemak aan toe. Klaassen: ,,We combineren het aanbod van een volwaardige supermarkt met een flexibel maaltijdbox-abonnement. Je kunt zo voor alle eetmomenten terecht op één plek.”
De mede-oprichter van Crisp is dinsdag 21 februari twee uur lang co-host van De Ondernemer Live en zal naast bovenstaande met hosts Remy Gieling en Roland Tameling praten over de verdere toekomstplannen, de online boodschappenmarkt, het belang van duurzaamheid en nog veel meer. En we mogen de bijzondere ontstaansgeschiedenis van de startup zeker niet overslaan.
In juni 2022 werd Crisp bekroond tot Innovatiefste e-Commerce Bedrijf en door onderzoeksbureau GfK werd Crisp uitgeroepen tot Beste Online Supermarkt op het gebied van aanbod, service, prijs en kwaliteit
29 en 30 maart Webwinkel Vakdagen: nieuwe uitdagingen voor de online ondernemer
Op 29 en 30 maart staan tijdens de Webwinkel Vakdagen de ontwikkelingen op het gebied van het consumentenvertrouwen in e-commerce centraal. Daar weet gastheer Wijnand Jongen alles van. Hij is al meer dan twintig jaar spreekbuis voor digital commerce in Nederland (Thuiswinkel.org) en Europa (Ecommerce Europe). En bestsellerauteur van Het einde van online winkelen: de toekomst van winkelen in een wereld die altijd verbonden is. Daarmee is hij de geschikte man om eind maart de grote namen op het keynotepodium te ontvangen.
Jongen: „Er is enorm veel gaande op dit moment. Van allerlei dreigingen op geopolitiek niveau tot het verschil kunnen maken op microniveau. 2022 beloofde een geweldig nieuw e-commercejaar te worden. Alle records werden gebroken en niets stond de sector in de weg om nog verder te groeien. Maar toen brak de oorlog in Oekraïne uit en zorgden de daarop volgende hoge energieprijzen voor enorme inflatiecijfers. Daardoor denkt de consument beter na over waar hij zijn dure euro’s uitgeeft. Dat betekent: nieuwe uitdagingen voor de online ondernemer. Op de Webwinkel Vakdagen staan die uitdagingen, maar vooral ook de oplossingen centraal." In de uitzending hoor je meer van wat je deze dagen mag verwachten. Wijnand Jongen komt er uitgebreid over vertellen.
Waarom overheid volgens Techleap belastingvoordelen moet creëren voor innovatieve techbedrijven
Nederlandse startups krijgen minder investeringen dan techbedrijven uit andere Europese landen. Dat stelt sectorvertegenwoordiger Techleap. In een rapport stelt de belangenbehartiger dat de overheid belastingvoordelen moet creëren voor innovatieve techbedrijven. In Nederland zijn zo'n 10.000 startups, scale-ups en de nog wat verder gegroeide grown-ups in de techsector. Afgelopen jaar werd daar door durfinvesteerders 2,6 miljard euro in gestoken. Vooral in fintech en de medische technologie zijn die bedrijven actief.
Veel bedrijven komen voort uit universiteiten, maar die groeien heel langzaam. Vaak omdat ze een technologie eerst door moeten ontwikkelen voor er geld mee verdiend kan worden. Hoe dat beter kan, wat de verdere uitdagingen in Nederland Startupland zijn en wat er juist wel goed gaat, dat legt managing director Maurice van Tilburg van Techleap in De Ondernemer Live uit.
Lees ook: Skybox als nieuwe challenge voor Ron Simpson: 'Ik ben ook echt wat ik doe'
Groeikapitaal OOPKOP, De Ondernemer Onderweg en Data Dinsdag
OOPKOP biedt een totaaloplossing voor werkgevers ten behoeve van het welzijn van werknemers. Dat begint met inzicht in het welzijn, onbeperkt toegang tot een coach, exclusieve inspiratie en impactvolle trajecten via de grootste mentale marktplaats in Nederland. De startup maakte maandag bekend 1 miljoen euro aan groeikapitaal opgehaald te hebben. Met deze investering, afkomstig van een selectie business angels, zet OOPKOP er dit jaar verder op in om werknemers preventief gebruik te laten maken van het meest diverse aanbod in mentale gezondheid. Een van de oprichters doet de plannen dinsdag verder uit de doeken.
Ook deze week weer Roland Tameling met De Ondernemer Onderweg.Job van den Berg komt langs voor een verse Data Dinsdag.
De Ondernemer Live luister je tussen 11.00 en 13.00 uur via New Business Radio, de homepage van De Ondernemer en onze YouTube-pagina.
Lees ook: Crisp rondt overname Eetfabriek af en blijft doorgroeien in turbulente wereld van knettervers eten