Nieuws Personeel

Flexibelere werktijden, gezonder personeel: IT-bedrijf Bynder voert vierdaagse werkweek in

De van oorsprong Nederlandse IT-specialist Bynder voert met ingang van 1 juli een vierdaagse werkweek in. Door deze kortere werkweek krijgen de ruim 450 medewerkers over de hele wereld volgens het bedrijf de flexibiliteit om de werkdagen beter te in te delen en meer tijd te besteden aan hun mentale, fysieke en emotionele welzijn.

Van onze redactie 26 mei 2022

Kantoor zomervakantie werkweek bynder

Vier dagen op kantoor komende zomer? Bij Bynder kan het. Foto: Shutterstock

De snelle verschuiving naar werken op afstand in de afgelopen twee jaar heeft ervoor gezorgd dat de vierdaagse werkweek over de hele wereld aan populariteit wint. Deze verandering wordt ondersteund door onderzoeksresultaten: 78 procent van de werknemers met een vierdaagse werkweek gaf aan hierdoor gelukkiger en minder gestrest te zijn. Ook in Nederland zijn de positieve effecten van de vierdaagse werkweek aangetoond, met een hogere werknemerstevredenheid, een duidelijk hogere productiviteit en een aanzienlijk lager ziekteverzuim.

Bynder, een zogenaamde digital asset management-specialist, was in 2016 al de eerste Nederlandse werkgever die onbeperkt betaald verlof invoerde en liep naar eigen zeggen ook voorop met het implementeren van een post-corona hybride werkmodel. Het bedrijf zegt voortdurend naar nieuwe mogelijkheden te zoeken om de werknemerservaring te verbeteren, terwijl de focus op een hoge klanttevredenheid en bedrijfsprestaties blijft.

''Een vierdaagse werkweek betekent dat we minder, maar zinvollere uren maken, en we verwachten dat dit een groot succes zal worden''

Ruben Vermaak, Bynder

Bynder: 'Medewerkers gemotiveerder en productiever dankzij minder werkuren'

,,Vertrouwen maakt deel uit van Bynder's DNA en vormt de basis voor sterke werknemersrelaties”, zegt Bob Hickey, chief executive officer. ,,We zijn van mening dat onze medewerkers gemotiveerder worden en productiever zijn wanneer we ze de flexibiliteit geven om minder uren te werken, waarbij we erop vertrouwen dat ze de juiste prioriteiten stellen. Dit zorgt voor een zeer collaboratieve en betrokken werkomgeving. Met de vierdaagse werkweek willen we dit vertrouwen verder uitbouwen en onze bereidheid te tonen om gedurfde stappen te zetten, om zo de best mogelijke bedrijfscultuur te creëren. Als wij goed voor onze mensen zorgen, zullen zij goed voor onze klanten zorgen.”

Naast de verkorte werkweek biedt Bynder werknemers training en middelen rond productiviteit en time management om hoge prestaties te blijven leveren tijdens de overgang naar minder werkdagen. De customer service-teams bij Bynder zullen hun schema's zo indelen dat klanten kunnen blijven rekenen op constante ondersteuning van het niveau dat ze gewend zijn, terwijl ieder teamlid een vierdaagse week krijgt.

Omgeving waarin medewerkers een gezonde balans vinden tussen werk en privé

,,Onze medewerkers zijn mensen met een rijk leven buiten het werk om en Bynder hecht meer waarde aan de kwaliteit van hun werk dan aan het aantal uren dat ze online zijn”, zegt Ruben Vermaak, Head of Learning and Development bij Bynder. ,,Bij het laten groeien van een bedrijf voor langetermijnsucces, hoort ook prioriteit geven aan een omgeving waarin medewerkers een gezonde balans vinden tussen werk en privé. Een vierdaagse werkweek betekent dat we minder, maar zinvollere uren maken, en we verwachten dat dit een groot succes zal worden.”

Bynder gegroeid naar zeven vestigingen

Bynder helpt meer dan 1,4 miljoen gebruikers in meer dan 2200 organisaties, waaronder Spotify, Puma en Icelandair, om de juiste merkeigen middelen in de hele onderneming te gebruiken. Het bedrijf, opgericht in 2013, is sindsdien uitgegroeid tot meer dan 450 medewerkers in zeven vestigingen over de hele wereld, waaronder Nederland, de Verenigde Staten, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Arabische Emiraten.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws