Nieuws Personeel

Oplossing voor Arnhemse taxi-chaos komt eraan

Er is een oplossing in de maak om een einde te maken aan de chaos veroorzaakt door rijen taxi's in het weekeinde rond de Arnhemse Korenmarkt schrijft De Gelderlander.

Van onze redactie 29 maart 2016

Taxi Klomp Salaris

Op het Willemsplein en het Roermondsplein staan taxi's op de stoep en op het fietspad. Formeel zijn er rond de Korenmarkt 6 taxistandplaatsen: 4 op het Willemsplein en Roermondsplein en 2 aan de overkant van de Willemstunnel.

MandelabrugVoor de 4 plekken op het Willemsplein, staat in de nacht van zaterdag op zondag rond 1.00 uur een rij van ruim 25 taxi's. De chauffeurs houden de zebrapaden netjes vrij, maar de rij slingert 200 meter ver de Nelson Mandelabrug op.

Çhaos"Het is hier een regelrechte chaos", erkent Yasar Mert, chauffeur van taxibedrijf Bro's. "Laatst waarschuwde een agent ons dat we niet te ver op de fietsbrug mogen staan. Maar waar moeten we dan naar toe?"

ProbleemDe gemeente onderkent dat er een probleem is en heeft een 'oplossingsrichting'. Maar ze studeert nog op de nadere uitwerking. De weg wordt in ieder geval verbreed met een strook. Die strook kan 's avonds gebruikt worden als opstelstrook voor de taxi's. Ook wordt bezien of de gemeente de fietsstroken kan aanpassen.