Nieuws Personeel

Staalbedrijf Outokumpu steekt 1,5 miljoen in fabriek Westdorpe

Het Finse staalbedrijf Outokumpu investeert dit jaar anderhalf miljoen euro in de vestiging op havenbedrijventerrein Axelse Vlakte bij Westdorpe. Onder meer één van de knipstraten voor roestvrijstaal, de HA3, krijgt deze zomer een intensieve onderhoudsbeurt, waarmee een half miljoen euro is gemoeid.

Harmen van der Werf | Foto: Peter Nicolai 15 augustus 2016

Outokumpu

Drie grote machines worden helemaal gereviseerd. De zomerstop voor deze lijn is daarom uitgebreid tot drie weken, terwijl de andere lijnen een zomerstop kennen van twee weken.

Outokumpu is wereldwijd bezig met een reorganisatie. Het aantal businessgebieden wordt teruggebracht van vijf naar drie. De inkrimping van het aantal werkgebieden gaat gepaard met het verlies van banen. De Westdorpse vestiging wordt daardoor niet getroffen 'dankzij de goede prestaties van ons team', meldt de bedrijfsleiding.

150 man personeel

De fabriek bij Westdorpe is in 2008-2009 al wel teruggegaan in aantal arbeidsplaatsen door de crisis. Het aantal ploegen ging terug van vier naar drie en het personeelsbestand van 175 naar ongeveer 150 man. „Dat aantal is sindsdien gelukkig stabiel gebleven", meldt bedrijfsleider Frank de Meijer.

Outokumpu viert in 2017 het 25-jarig jubileum van het filiaal op de Axelse Vlakte. De directie hoopt dat de viering een extra feesttintje kan krijgen met vijf ongevalsvrije jaren op de teller. De Meijer: „We doen er op alle fronten ons best voor." Het ziekteverzuim bij Outokumpu is de laatste tijd fors gedaald, van 7,1 naar 3,2 procent; 4,5 procent is het gemiddelde in de staalbranche.