Nieuws Politiek

Elrie Bakker (JA21): 'Grootste probleem is dat er bestuurskundigen of politicologen in de politiek zitten en geen ondernemers'

Het ontbreekt de politiek aan kennis en kunde als het gaat om ondernemerschap. ‘Niemand is meer in staat om een vertaling te maken naar de praktijk.’ Het is voor ondernemer Elrie Bakker aanleiding geweest om de politiek in de gaan als lijsttrekker voor JA21 in de provincie Gelderland.

Van onze redactie 14 maart 2023

Elrie bakker ja21 gelderland de ondernemer kiest provinciale statenverkiezingen

Elrie Bakker, lijsttrekker voor JA21 in de provincie Gelderland, in gesprek met Hans van Soest, politiek redacteur bij het AD.

,,Er is gebrek aan kennis bij politici over waar en hoe in Nederland geld wordt verdiend”, vertelt Elrie Bakker (61) tijdens De Ondernemer Kiest. ,,Het grootste probleem in de politiek is dat er allemaal academisch opgeleide mensen, vaak bestuurskundigen of politicologen zitten, die vaak een ambtelijke functie hebben gehad en daarna in de politiek terecht komen. Niemand vraagt zich af wat het effect is op de mkb-ondernemer.”

Provincie: energietransitie

Bakker ziet een belangrijke taak voor de provincie weggelegd als het gaat om de energietransitie. Te veel ondernemers kunnen hun activiteiten niet elektrificeren omdat de netwerkbeheerder niet in staat zijn de infrastructuur tijdig te verzwaren. ,,De overheid is nu aan zet bij de uitbreiding van die netwerken. Hier staat de provincie aan de lat om laadterreinen aan te leggen waar ondernemers hun elektrische vrachtwagens kunnen opladen. Bedrijven kunnen dan vooruit met hun verduurzaming.”

'Geen windmolens, JA21 kiest voor kernenergie'

Als het aan Bakker ligt komen er in de provincie geen windmolens meer bij om te zorgen voor de groene stroom. In De Ondernemer Kiest vertelt zij onder meer: ,,Er is nu al weerstand tegen zonneparken en de buitengebieden en windmolens die vogels uit de lucht slaan. Wij maken de keuze voor kernenergie. Ja, het betekent dat we in de overbrugging naar een hele nieuwe energiewereld nog gebruik blijven maken van fossiele brandstoffen. Je bereikt dan uiteindelijk hetzelfde doel, maar onze economie blijft nog draaien en bedrijven blijven overeind. Het is het grote verschil tussen JA21 en een aantal partijen die zeggen dat ze liberaal zijn.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws