Nieuws Actueel

Amusementscentrum The Maxx in razendsnel tempo een award-winning bedrijf

,,Bizar, anderhalf jaar na de opening'', zegt Eric Achterberg, een van de eigenaren van het amusementscentrum in Veenendaal. Hij heeft het over de landelijke prijs die The Maxx won. Dat schrijft het AD, editie Utrecht.

Mathilde van Ravensberg | Foto: Sven Menschel 20 juni 2018

The Maxx amusementscentrum prijzen Veenendaal landelijke prijs FEC award Eric Achterberg Peter Snijders

Anderhalf jaar nadat The Maxx de deuren opende in een oud fabriekspand, won het amusementscentrum al een landelijke prijs. 'Het is de standaard voor alle Family Entertainment Centra van Nederland', staat in het juryrapport van de eerste FEC-award.

Ongeloof

Het Veenendaalse bedrijf won zowel bij de vakjury als bij de publieksjury. Eric Achterberg en zijn compagnon Peter Snijders, eigenaren van The Maxx, kunnen het amper geloven. ,,Bizar. En dat terwijl we nog elke dag aan het leren zijn'', zegt Achterberg. ,,We lopen twee jaar voor op de prognoses.''

Lees ook: Veenendaalse ondernemer ziet droom uitkomen

Springmatten

De twee ondernemers sprongen eind 2016 in het diepe met hun vrijetijdscentrum aan de rand van Veenendaal. ,,We hebben bij iedereen de kunst afgekeken en het beste van alle activiteiten gekopieerd'', zegt Achterberg. Ze bekeken in heel Europa trampolineparken en haalden daaruit de meest favoriete springmatten naar Veenendaal. De escaperooms werden ingekocht in Hongarije. In een ervan namen André Hazes jr. en Johnny de Mol onlangs de videoclip op van Later komt de Spijt.

Virtual reality room

Niet alles blijkt een succes. Met de virtual reality room wachten de twee tot de techniek verder is ontwikkeld. De proefopstelling bij The Maxx sloeg niet aan. ,,Je zit alleen in je spel, terwijl alle andere activiteiten juist gezamenlijk zijn'', legt Snijders uit.

Lees ook: Waarom het belangrijk is om je kantoor schoon te houden

Vrijetijdsactiviteiten

In de bedrijfshal van 7200 vierkante meter is voldoende plek om activiteiten aan te passen als het niet blijkt te werken. Het aanbod van vrijetijdsactiviteiten zal daarom niet tot in lengte van jaren hetzelfde blijven. Dat is juist hun kracht, stellen de twee mannen. ,,Snel anticiperen op veranderingen in de markt, maar ook op wensen'', zegt Snijders.

Kinderfeestjes

The Maxx is een ideale plek voor kinderfeestjes, vinden verschillende gasten. De familie Veenbrink viert het feestje van het 8-jarige zoontje. ,,Hij wilde hier graag heen. Het eten is goed, precies zoals het hoort'', zegt een van hen. Compleet is het wat hen betreft nog niet. Het aanbod aan activiteiten voor 8-jarigen vinden ze iets te klein.

Kartbaan

Volwassenen kunnen zich wél volop vermaken, zegt Maas van Veldhuizen, die samen met collega's The Maxx bezoekt. Zij kozen voor de kartbaan en de escape room. ,,Er zijn veel verschillende dingen te doen. Het is goed geregeld en er is een goede service.''

Snel anticiperen op veranderingen in de markt, maar ook op wensen

Peter Snijders, mede-eigenaar The Maxx