ActueelHoreca

Bekendmaking Michelinsterren mogelijk in 2024 terug naar Maastricht

 
beeld deondernemer
 
Geschreven door:
Leestijd 2 minuten

Michelin keert met de jaarlijkse bekendmaking van de Michelinsterren na acht jaar Amsterdam - zeer waarschijnlijk - terug naar Maastricht, weet MissetHoreca te melden.

Lees verder onder de advertentie

De Ondernemer & horeca

Meer lezen over Michelinsterren, restaurants en/of horeca in het algemeen? Dan is er deze verzamelpagina van De Ondernemer met artikelen, expertblogs en videos, om mee te beginnen. Klik op deze link.

Lees ook: Michelinsterren 2023: Overzicht van de beste restaurants

Het contract van Michelin met Amsterdam en theater De La Mar liep dit jaar af, waardoor ook andere locaties in beeld konden komen om de jaarlijkse uitreiking te organiseren. Naar verluid leggen de gemeente Maastricht, organisaties die toerisme in Zuid-Limburg bevorderen en een groep ondernemers uit de regio samen 300.000 euro per jaar op tafel om de uitreiking van de Michelinsterren voor vijf jaar naar Maastricht te halen, weet MissetHoreca te melden.

Lees verder onder de advertentie

De uitreiking zou dan plaatsvinden op de horecavakbeurs BBB, die jaarlijks in oktober plaatsvindt. De mogelijk verplaatsing naar het najaar zou dan ook betekenen dat er anderhalf jaar tussen beide bekendmakingen van de Michelinsterren zit.

Lees ook: Waarom zijn er zo weinig vrouwelijke topchefs? 'Vrouwen zorgen voor rust en werken verfijnder'

De bekendmaking van de sterren in oktober 2024 wordt gedaan onder verantwoordelijkheid van een nieuwe hoofdinspecteur. De Belg Werner Loens stopt per 1 januari 2024 na 15 jaar met die functie. Loens was sinds de editie van 2008 hoofdinspecteur Benelux en daarmee verantwoordelijk voor de Nederlandse Michelingids.

Lees verder onder de advertentie

Lees ook: ‘Twee nuchtere boertjes’ na twee jaar al in de kijker bij Michelin; restaurant Le Sable is rijzende ster

In een eerder interview met De Ondernemer vertelde Loens onder meer: ,,Het werk van een inspecteur is soms zwaar, als je bedenkt hoeveel restaurants worden bezocht, soms twee keer per dag. Maar we zijn gepassioneerd van eten, van nieuwe restaurants en nieuwe concepten. Het is belangrijk om een open geest te hebben, om met evoluties mee te gaan. Als je die passie niet hebt, dan ben je het na een paar jaar beu. We hebben een prachtvak.’’

Bekijk hieronder ons video-interview met Michelin-hoofdinspecteur Werner Loens:

Lees verder onder de advertentie

&t=2s