Podcast

Niels Meijssen over crowdfunding BeterBoeken.nl: 'Benodigde miljoen gaan we zeker halen'

,,De crisis geeft ons de tijd om dit platform te bouwen terwijl andere partijen het nu moeilijk hebben. We staan er straks meteen." Dat vertelt Niels Meijssen van BeterBoeken.nl tijdens het interview in onze uitzending van De Ondernemer op New Business Radio. We belden met de startupstrateeg die via een crowdfundingscampagne bezig is met het realiseren van de 'eerlijke' tegenhanger van Booking.com.

Niels meijssen beterboeken eerlijk alternatief

Niels Meijssen: ,,Er is genoeg support om een alternatief op te bouwen." Foto: Mark van Binsbergen

Van onze redactie 22 september 2020

Meijssen uitte destijds zijn onvrede op LinkedIn over de aanspraak die Booking.com op de NOW-regeling maakte. Bij meer dan 1.000 reacties zou hij een crowdfundingcampagne opzetten om zelf een eerlijk alternatief op te tuigen. En dat lijkt hem goed te lukken.

,,Na de eerste anderhalve week staat de teller op 370.000 euro”, verklapt Meijssen met gepaste trots. ,,We hebben minimaal een miljoen nodig, dus we hebben nog even te gaan. Gemiddeld wordt er zo’n 1.500 euro per investeerder ingelegd. Er was echter ook een professionele investeerder die 80.000 euro inlegde. Super vet. Dat bewijst nog maar eens dat er genoeg support is om een alternatief op te bouwen.”

Lees ook: Niels Meijssen zet plan door: er komt alternatief voor Booking.com

Team Meijssen compleet om platform BeterBoeken.nl te bouwen

De ondernemer, die in de afgelopen zes weken flink wat media-aandacht genoot voor zijn plan, zegt dit alles te kunnen realiseren met de kennis die hij voor een deel al in huis heeft. ,,Ik heb een eigen digitale studio en daarin werken al mensen die weten hoe je digitale producten bouwt. Dus ook een platform waarop hotelkamers worden aangeboden. Daarnaast worden we ook via LinkedIn benaderd door mensen die willen helpen. Ze doen het naast hun gewone werk en sommigen hebben al aangegeven betrokken te willen blijven zodra we straks live zijn.”

"We worden via LinkedIn benaderd door mensen die ons willen helpen bouwen aan het platform"

Niels Meijssen, initiatiefnemer BeterBoeken.nl

Meijssen vertelt dat hij en zijn team een eigen online talkshow hebben opgezet om potentiële investeerders een zo helder mogelijk beeld over BeterBoeken.nl te geven. Met succes, zo lijkt het. ,,We zijn er van overtuigd dat we het miljoen gaan halen.” Dat terwijl de crisis maar voort duurt. ,,Eigenlijk zie ik dat als een voordeel in dit proces. Het geeft ons de tijd om dit platform te bouwen terwijl andere partijen het nu moeilijk hebben. We lanceren het zodra de crisis straks voorbij is. Dan staan we er meteen. Mensen zullen altijd willen blijven reizen.”

Beluister het hele interview met Niels Meijssen in de bovenstaande podcast van De Ondernemer op New Business Radio.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.

Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details
Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Details
De Ondernemer

Podcast Unlimited Ondernemen: zo verhoog je de slagkracht van jouw medewerkers

Hoe verhoog je de slagkracht van (jouw) medewerkers? Die vraag stelde techfilosoof Martijn Aslander in een poll die begin juli op dit platform kon worden beantwoord. Aslander reageert in de podcast Unlimited Ondernemen hieronder over de uitkomsten. En geeft tips om de knelpunten op te lossen.

Details
Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Details
Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

Details
Sleutel tot Succes

Mijn naam is Groen. Jitse Groen. Grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld

In 1999 programmeerde hij een pizzabestelsite in zijn studentenkamer in elkaar, anno nu runt Jitse Groen (43) de grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld. Just Eat Takeaway.com bedient - letterlijk, in dit geval - samen met Grubhub ruim 70 miljoen klanten. Over die sleutel tot succes, over die exponentiële en zelfs explosieve groei, een kleine dertig boeiende luisterminuten.

Details