Podcast E-commerce

Niels Meijssen over crowdfunding BeterBoeken.nl: 'Benodigde miljoen gaan we zeker halen'

,,De crisis geeft ons de tijd om dit platform te bouwen terwijl andere partijen het nu moeilijk hebben. We staan er straks meteen." Dat vertelt Niels Meijssen van BeterBoeken.nl tijdens het interview in onze uitzending van De Ondernemer op New Business Radio. We belden met de startupstrateeg die via een crowdfundingscampagne bezig is met het realiseren van de 'eerlijke' tegenhanger van Booking.com.

Van onze redactie 22 september 2020

Niels meijssen beterboeken eerlijk alternatief

Niels Meijssen: ,,Er is genoeg support om een alternatief op te bouwen." Foto: Mark van Binsbergen

Meijssen uitte destijds zijn onvrede op LinkedIn over de aanspraak die Booking.com op de NOW-regeling maakte. Bij meer dan 1.000 reacties zou hij een crowdfundingcampagne opzetten om zelf een eerlijk alternatief op te tuigen. En dat lijkt hem goed te lukken.

,,Na de eerste anderhalve week staat de teller op 370.000 euro”, verklapt Meijssen met gepaste trots. ,,We hebben minimaal een miljoen nodig, dus we hebben nog even te gaan. Gemiddeld wordt er zo’n 1.500 euro per investeerder ingelegd. Er was echter ook een professionele investeerder die 80.000 euro inlegde. Super vet. Dat bewijst nog maar eens dat er genoeg support is om een alternatief op te bouwen.”

Team Meijssen compleet om platform BeterBoeken.nl te bouwen

De ondernemer, die in de afgelopen zes weken flink wat media-aandacht genoot voor zijn plan, zegt dit alles te kunnen realiseren met de kennis die hij voor een deel al in huis heeft. ,,Ik heb een eigen digitale studio en daarin werken al mensen die weten hoe je digitale producten bouwt. Dus ook een platform waarop hotelkamers worden aangeboden. Daarnaast worden we ook via LinkedIn benaderd door mensen die willen helpen. Ze doen het naast hun gewone werk en sommigen hebben al aangegeven betrokken te willen blijven zodra we straks live zijn.”

"We worden via LinkedIn benaderd door mensen die ons willen helpen bouwen aan het platform"

Niels Meijssen, initiatiefnemer BeterBoeken.nl

Meijssen vertelt dat hij en zijn team een eigen online talkshow hebben opgezet om potentiële investeerders een zo helder mogelijk beeld over BeterBoeken.nl te geven. Met succes, zo lijkt het. ,,We zijn er van overtuigd dat we het miljoen gaan halen.” Dat terwijl de crisis maar voort duurt. ,,Eigenlijk zie ik dat als een voordeel in dit proces. Het geeft ons de tijd om dit platform te bouwen terwijl andere partijen het nu moeilijk hebben. We lanceren het zodra de crisis straks voorbij is. Dan staan we er meteen. Mensen zullen altijd willen blijven reizen.”

Beluister het hele interview met Niels Meijssen in de bovenstaande podcast van De Ondernemer op New Business Radio.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.