Aangeboden door Jaarbeurs

Branded Content Actueel

Heroes Dutch Comic Con succesvol in de Jaarbeurs “We zitten echt nog niet aan onze grenzen”

Grote publiekstrekkers met maar liefst 35.000 te verwachten bezoekers, kiezen overtuigd voor de Jaarbeurs. Op zaterdag 23 en zondag 24 november mag Heroes Dutch Comic Con zich weer tot een van die grote evenementen in Utrecht rekenen.

Miranda Coehoorn 24 oktober 2019

Comic con jaarbeurs utrecht beurs

Weten hoe Jaarbeurs jou helpt met groei? Kijk op www.jaarbeurs.nl/eec.

Volgens organisator Boet Havenaar is de Heroes Dutch Comic Con met name de laatste vier jaar in Jaarbeurs doorgegroeid ‘van succesvol naar zéér succesvol’. ,,Over belangstelling hoeven wij ons geen zorgen te maken. We zijn de grootste comic con in Nederland. Voorgaande edities waren op zaterdag al volledig uitverkocht, maar nu stevenen we af op een volledig uitverkocht evenement al in de voorverkoop. Mocht je eens willen komen kijken, wacht dan vooral niet te lang. We hopen dat deze trend zich in de komende edities gaat voortzetten.”

Succes Game of Thrones

Populaire series als Game of Thrones en The 100 dragen bij aan nóg meer animo voor evenementen als Heroes Dutch Comic Con. ,,Fantasy en science fiction staan meer dan ooit op de kaart, ook media besteden er steeds meer aandacht aan. De film Avengers; Endgame van dit jaar was na Avatar (2009) de beste bioscoopfilm ooit. Dat zegt alles over wat mensen willen, waarom het zo populair is.” Op Heroes Dutch Comic Con komt het allemaal samen. Er is een gevarieerd programma op het gebied van films, series, strips, cosplay, games, superhelden, fantasy, science fiction en anime. Er zijn workshops, Q&A’s met bekende acteurs, er is een bioscoop, in de Game Area vinden live wedstrijden plaats en in de dealerhal zijn alle grote merken aanwezig.

De inrichting van het evenement is in Jaarbeurs elke keer weer ‘een kunststukje op zich, of eigenlijk: een spectaculaire uitdaging’, stelt Havenaar. ,,Heroes Dutch Comic Con november, de wintereditie, vindt plaats in vijf hallen met maar liefst 44.655 m2 aan alles wat pop-culture, Heroes Dutch Comic Con, te bieden heeft.

Thema per hal

En: elke hal heeft een ander thema waar tal van partners bij betrokken zijn. Een goede en professionele samenwerking tussen beursorganisator en Jaarbeurs is dan cruciaal.”

Ondanks de huidige grootte en het succes zit Boet Havenaar vol met ambitie voor de toekomst. ,,Nog groter worden en de stad Utrecht er meer bij betrekken. Naar Amerikaans voorbeeld ervoor zorgen dat ons evenement als platform wordt ingezet om nieuwe en exclusieve content te lanceren, wat wij de fans als eerste kunnen bieden. We zitten met Heroes Dutch Comic Con echt nog niet aan onze grenzen.”

Samenwerking

Aan de samenwerking met Jaarbeurs zal het niet liggen. ,,De locatie en ligging biedt ons die kansen, qua logistiek is het ook mogelijk en niet in de laatste plaats, er is vanuit Jaarbeurs een team dat professioneel met ons meedenkt. We zouden wel graag de stad Utrecht er meer bij betrekken. In de aanloop naar het evenement, themafeesten, restaurants met een comic con menu en comic karakters die in de stad lopen. Door meer draagvlak te creëren in de stad is de verwachting dat het bereik en de populariteit nog meer zullen toenemen.”

Weten hoe Jaarbeurs jou helpt met groei? Kijk op www.jaarbeurs.nl/eec.