Nieuws Horeca

In Michelingids, Gault&Millau en toch failliet: restaurant Van der Dussen

Opnieuw is er deze week een restaurant met vermelding in de Michelingids failliet verklaard: het betreft restaurant Van der Dussen uit Delft, dat al sinds eind februari gesloten was.

Bron: Misset Horeca 12 mei 2023

Restaurant van der dussen

Sinds augustus 2022 gaf chef Robert van Ede leiding aan de keuken van restaurant Van der Dussen, dat is opgenomen in de meest recente gidsen van Michelin en Gault&Millau. Op 9 mei werd het faillissement uitgesproken door de rechtbank in Den Haag. ,,Er was sprake van personeelstekort en de eigenaar was uitgevallen wegens ziekte’" vertelt curator Jeroen van der Pouw Kraan aan Misset Horeca.

De curator hoopt binnen enkele weken duidelijkheid te kunnen geven over een mogelijke doorstart. ,,Het mooiste scenario zou zijn dat het restaurant weer verder kan, dat is een mogelijkheid. Als je er morgen het licht aan doet, kun je meteen weer draaien."

Lees ook: Michelinsterren 2023: Overzicht van de beste restaurants

De website van restaurant Van der Dussen is nog online, en meldt op de homepage 'wegens omstandigheden voor onbepaalde tijd gesloten'. Een aantal online recensies van gasten maken duidelijk wat het probleem van het restaurant was.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws