Nieuws Horeca

Dit is Nederlands beste strandpaviljoen van 2019

Zeeland heeft het beste strandpaviljoen, het schoonste strand én het duurzaamste strandpaviljoen van het land. Zo is gebleken uit de jaarlijkse strandverkiezingen van Strand Nederland.

Luc Oggel | Foto: Camile Schelstraete 31 juli 2019

Beste strandpaviljoen nederland 2019

Dok 14 uit Cadzand werd uitgeroepen tot het Beste Paviljoen van 2019. Het Banjaardstrand op Noord-Beveland behaalde in de categorie Schoonste Strand de eerste plek. Het Meest Duurzame paviljoen van het jaar is Pier 7 in Vlissingen.

De uitreiking van de prijzen vond plaats bij Thalassa in Zandvoort, het Beste Paviljoen van 2018. De jury had mooie woorden voor de Zeeuwse winnaars. ,,De inspecteurs kwamen unaniem enthousiast terug van hun mystery visits van Dok 14. Het paviljoen draait al jaren bovenin mee tijdens de strandverkiezingen en heeft zich dit jaar weer weten te verbeteren. De prijs en kwaliteit van het eten zijn uitstekend, de inrichting en architectuur zijn van hoge kwaliteit en de bediening is vlot, ongehaast, efficiënt en persoonlijk, zelfs tijdens topdrukte.” Overigens neemt bedrijfsleider Bert-Jos Ooijen het paviljoen volgend jaar over van Susan Labijt en Ronald van den Broek.

Lees ook: Het verschil maken op je terras? Deze specialist vertelt waar het om draait

'Terechte beloning voor de goede samenwerking'

De jury noemde de winst van het Noord-Bevelandse strand ‘een terechte beloning voor de goede samenwerking tussen ondernemers en de gemeente’. ,,Van de parkeerplaats tot het paviljoen klopt hier vrijwel alles. De voorzieningen zijn uitstekend en de medewerkers van het strandpaviljoen ruimen regelmatig zichtbaar het hele strand op. Er is zelf een Juttotheek op het strand met materialen waarmee bezoekers zelf afval kunnen helpen jutten.”

Onderscheidend op duurzaamheid en circulariteit

Over Pier 7 in Vlissingen: ,,We zien steeds meer paviljoens langs de kust die bezig zijn met een duurzame bedrijfsvoering. De exploitanten zijn zich er zeer duidelijk van bewust dat ondernemen in de natuur een bijzondere verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Pier 7 onderscheidt zich nog eens extra op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. Hier is zowel met de bouw als met de bedrijfsvoering echt nadruk gelegd op verantwoord ondernemerschap.”

De Strandverkiezingen worden georganiseerd door Strand Nederland en wordt daarbij gesteund door de Green Deal Schone stranden, Stichting NederlandSchoon, Koninklijke Horeca Nederland, Blauwe Vlag/Green Key en horecavakblad Entree.