Nieuws Actueel

Nieuwe zaak in Vriezenveen: letterlijk alles is te koop

Miranda Pape heeft gisteren aan het Westeinde 173 in Vriezenveen haar winkel LEV! geopend. In die winkel is letterlijk alles te koop.

Van onze redactie 11 februari 2016

Miranda pape lars smook

Wie is Miranda Pape?Miranda Pape: "Ik ben 44 jaar oud en woon sinds 1992 in Vriezenveen. Van oorsprong ben ik Almelose. Ik heb lange tijd gewerkt bij de Rabobank, maar daar waren wat wijzigingen. Daarom heb ik ervoor gekozen een eigen winkel te beginnen."

"Het zit wel een beetje in mijn familie, dat ondernemen. Van mijn vaders kant hadden familieleden vroeger een eigen winkel, maar dat was in een heel andere branche."

"Ik heb zoals veel vrouwen een affiniteit met kleding en interieur. Ik organiseerde al kinderkledingparty's. Voor mijn functie bij de bank adviseerde ik bedrijven, dus is het best logisch dat ik nu zelf ondernemer ben."

Wat is er allemaal te koop?"Eigenlijk is LEV! een soort winkel van Sinkel, want bijna alles is er te koop. Damesmode, kinderkleding, vazen, meubilair, sieraden, noem maar op. Elke keer als mensen de winkel binnenstappen, ziet het er anders uit. Het meubilair van de winkel zelf is namelijk ook te koop. Zelfs de lampen die aan het plafond hangen, de tafel waaraan we een kop koffie drinken en de spiegels in de pashokjes."

Echt alles?"Eigenlijk wel, alleen is er één paspop die ik absoluut niet kwijt wil. Dat is een hele bijzondere met kuiltjes in de wangen. De andere paspoppen zijn wel te koop. Wel moeten sommige dingen in overleg met de klant. Ik kan niet ineens de hele etalage leegverkopen. Net als de toonbank, die kan niet zomaar opeens weg. Gelukkig heb ik afspraken met andere ondernemers en een inkoopcentrum in de buurt."

"Als er iets wordt verkocht is het even schakelen, maar dan kan ik het wel snel vervangen. Ik heb op de eerste dag al wel wat spullen verkocht, maar er zijn nog geen grote leegtes in de winkel ontstaan. Ik heb ook nog wel wat op voorraad."

Is er wel behoefte aan zo'n winkel in Vriezenveen?"Natuurlijk kun je alles wel online kopen, maar mensen willen toch kleding voelen. Vrouwen blijven winkelen leuk vinden, hoe vaak hoor je niet dat zij met elkaar een dagje weg gaan om inkopen te doen. Hier heb je echt persoonlijk contact, een gezellig gesprek. De grote concerns vallen nu om, maar dat biedt juist kansen voor kleine ondernemers. Uiteindelijk hoop ik een vaste klantenkring op te bouwen bestaande uit mensen uit heel Twenterand."

Foto: Miranda Pape (Lars Smook)