Nieuws Actueel

Nijverdalse vouwwanden in Bieber-appartement

Het Nijverdalse bedrijf Solarlux werkt mee aan de bouw van het duurste appartement van Nederland. Het enorme penthouse naast de Bijenkorf in Amsterdam heeft een vraagprijs van 24,5 miljoen euro. Dat schrijft De Twenschte Courant Tubantia.

Mariëtte Cellarius | Foto: Stock 10 januari 2017

Damgoed

Geruchten dat megaster Justin Bieber zijn intrek zou nemen in het luxe penthouse aan de Dam, zijn niet hard te krijgen, maar toch is marketingmanager Heidi Nahuis van Solarlux trots op de klus. Haar bedrijf werkt mee aan de bouw van het duurste appartement van Nederland door een luxe glazen vouwwand in de gevel van het enorme penthouse te plaatsen.

Vouwwanden

Het Duits-Nederlandse bedrijf maakt vouwwanden, serres en terrasoverkappingen. "We werken samen met architect Dam & Partners die het appartement op de bovenste verdiepingen gaat realiseren. Via hen zijn we aan de opdracht gekomen."

Het penthouse beslaat de zevende, achtste en negende verdieping van het gebouw naast de Bijenkorf en biedt volgens funda.nl 'een vorstelijk uitzicht' op het Nationaal Monument op de Dam en het Koninklijk Paleis. De bewoner kan gebruik maken van de services van het naastgelegen Krasnapolski-hotel.

Justin Bieber

Het is momenteel onduidelijk wie in het appartement gaat wonen. Geruchten over actrice Carice van Houten en zanger Justin Bieber zoemen rond, maar op de site van Funda wordt het appartement nog te koop aangeboden. "Dat Bieber het wordt, krijg ik bij onze contacten nergens bevestigd. We zijn wel heel benieuwd wie hier komt te wonen."

Solarlux levert tien stuks vouwwanden met een hoogte van 3,8 meter waarbij de gevel zo'n 2,5 meter geopend kan worden in de breedte. Het gaat om glas met aluminium profielen die samen een vouwwand vormen die open en dicht kan.

Lastige klus

"De gevel kan helemaal open wat straks een topuitzicht over Amsterdam oplevert. Het is een bijzondere opdracht omdat het om heel hoge deuren gaat die ook nog eens op grote hoogte geplaatst moeten worden. Dat wordt een lastige klus."

Het inmeten moet nog plaatsvinden waarna het zo'n acht weken duurt voordat de wanden klaar zijn. Ze worden gemaakt in de nieuwe fabriek van het bedrijf in het Duitse Melle bij Osnabrück. Het appartement moet in mei volgend jaar worden opgeleverd.