Nieuws Recreatie en toerisme

Moonback is de nieuwe naam van hotelboekingen-site Beterboeken

De hotelboekingswebsite Beterboeken gaat verder onder een nieuwe internationale naam. De startup van Niels Meijssen, gekozen als Meest Inspirerende Ondernemer van het Jaar 2020, gaat verder als Moonback en gaat deze zomer nog live.

Van onze redactie 10 april 2021

Niels meijssen beterboeken eerlijk alternatief

Niels Meijssen, medeoprichter en ceo van Moonback.

,,Met Moonback wordt een reis boeken weer een vrolijk avontuur”, licht Niels Meijssen, medeoprichter en ceo van Moonback, de naamsverandering toe. ,,Het komt van ‘love you to the moon and back’. We houden namelijk evenveel van hotelboekers als van hotels en dat doen we met ons hele hart tot de maan en terug.”

Eerder dit jaar: Meest Inspirerende Ondernemer van het Jaar: Niels Meijssen (Beterboeken/Moonback)

In mei vorig jaar ging het bedrijf van start onder de naam Beterboeken na een LinkedIn-bericht van Meijssen over het boekingsplatform Booking.com. De kern: waarom staatssteun aanvragen als je vorig jaar nog miljarden hebt uitgekeerd aan aandeelhouders? Hij werd overladen met reacties. In het najaar werd door het team het startkapitaal van 2 miljoen euro opgehaald met een crowdfundingcampagne om met een eerlijk antwoord te komen op bestaande hotelboekingssites.

Moonback werkt overigens volgens het steward-ownership principe. Missie en winst worden strikt gescheiden gehouden. Investeerders kunnen meeverdienen, maar niet meebeslissen. Dit beschermt de onderneming tegen aandeelhoudersbemoeienissen en vijandige overnames. De winst gebruikt Moonback om straks aandelen van investeerders terug te kopen, om daarna aandeelhoudervrij te zijn.

'Hotels worden bij ons niet uitgemolken'

Moonback is een hotelboekingswebsite met aandacht voor reizigers én hotels. Hotelboekers kiezen in alle rust uit de zoekresultaten een hotel dat bij hen past. De hoteliers staan volgens de onderneming te trappelen om hun hotel aan te sluiten, omdat bewust voor schappelijke commissies is gekozen. Niels Meijssen: ,,De hotels zijn het zat om als melkkoe behandeld te worden. Moonback ziet de hotels als partners en bouwt in samenspraak met hen aan het boekingsplatform.”

Hotels betalen 10 procent commissie over de kamerprijs wanneer een hotelgast voor de eerste keer bij het hotel boekt. Gaat het om een terugkerende gast, dan betaalt het hotel 3 procent commissie.

De tekst gaat onder de foto verder.

Geen focus op winst, maar op eindgebruiker

Het bedrijf gelooft in het belang van gebruiksgemak voor alle partijen. ,,Dit klinkt heel logisch, maar dat is op dit moment nog niet het geval”, constateert Meijssen. ,,Een boekingssite ontwerpen met het belang van de eindgebruikers voor ogen, in plaats van alleen focus op winst maken, dan ontstaat er echt een heel ander soort website. Dat voelt de hotelboeker én de hotelier, daar ben ik van overtuigd.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws