Nieuws Retail

Het liefst gaat outdoorwinkel Vrijbuiter met de klant mee op vakantie

Hoe lekker is het om de hele dag met vrolijke klanten bezig te zijn? Bij Vrijbuiter weten ze hoe het voelt. Helemaal in deze tijd van het jaar ervaart de grootste vakantie- en outdoorwinkel van Nederland dat men weer staat te trappelen om eropuit te gaan.

Robbert Daalder 6 juni 2023

Dennis van Beek Vrijbuiter 2

Dennis van Beek: ,,Iedereen zet een extra stap voor elkaar en de klant voelt dat ook.'' Foto: Pim Mul

,,Vanaf Pasen merk je altijd heel duidelijk dat mensen warm beginnen te draaien voor hun vakanties”, vertelt Dennis van Beek. De storemanager van het filiaal in Gouda verzekert dat de lente óók zijn favoriete seizoen is omdat zijn klanten dan massaal in vakantiestemming richting zijn winkel komen.

,,Sommigen zijn alleen wel wat onrustig omdat ze bijvoorbeeld een hele lijst aan producten nodig hebben en nog niet weten dat Vrijbuiter dé one-stop-shop is waar ze in één keer zullen slagen. Het geeft ons als verkopers een ontzettend voldaan gevoel om ze daarmee gerust te kunnen stellen. Of je nu op de camping gaat staan of voor backpacken kiest; bij onze entree liggen paklijsten voor je klaar waarop alle benodigdheden voor de betreffende vakantie staan. Je hoeft ze alleen nog maar af te vinken.”

''Al sinds 1985 krijgen we de vraag wat men nou precies nodig heeft voor die ene vakantie. Na al die jaren kunnen we zeggen dat we alle antwoorden in huis hebben''

Dennis van Beek, Vrijbuiter

Vrijbuiter-megastore met een totale vloeroppervlakte van 8.000 vierkante meter

Van Beek en zijn verkoopteam verzorgen het allemaal vanuit een megastore met een totale vloeroppervlakte van 8.000 vierkante meter. In het laagseizoen staan hier maximaal zeven verkopers, maar zodra de vakantiekriebels de overhand bij de klant nemen, zijn minstens vijfentwintig medewerkers nodig voor de verkoop en logistiek.

,,Dan is het inderdaad aanpoten. Toch vallen mijn collega’s geen dag op tegenzin te betrappen en dat komt omdat wij zelf ook allemaal een liefde voor outdoor-vakanties hebben. Iedereen zet een extra stap voor elkaar en de klant voelt dat ook. Begin april hadden we hier een prachtig event waarbij we een deel van onze tenten en daktenten hadden uitgestald, er een foodtruck aanwezig was en ook veel leveranciers aanwezig waren. Het stond hier helemaal vol. Men waardeert ons.”

Lees ook: Oprichters Swapfiets en Cortazu wisselen voor een dag van bedrijf

Bevlogen personeel binnen de megastores in Gouda, Roermond en Zaandam

Het is compleet de verdienste van het bevlogen personeel binnen de megastores in Gouda, Roermond en Zaandam. De storemanager van het Zuid-Hollandse filiaal zegt onderscheidend te kunnen zijn door de ervaring van zijn mensen.

,,Al sinds 1985 krijgen we de vraag wat men nou precies nodig heeft voor die ene vakantie. Na al die jaren kunnen we zeggen dat we alle antwoorden in huis hebben. Letterlijk. Ik zie geregeld dat klanten oprecht verrast zijn door onze kennis en kwaliteit. Gaat het om producten, dan hebben we met Redwood bovendien een kwalitatief sterk eigen merk. Alles voor de klant. Voor sommigen gaat het om een langgewenste vakantie waarvan wij net zo vurig hopen dat ‘ie slaagt als de klant zelf.”

Dennis van Beek werkt bij Vrijbuiter in Gouda. Foto: Pim Mul

Lees ook: Patagonia-topman Matthijs Visch: "Als we echt duurzamer willen worden zullen we minder kleren moeten produceren"

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws