Podcast

Van voetballer tot badjaskoning: ondernemer Niels Kokmeijer

Een zware blessure betekende het einde van de profvoetbalcarriere van Niels Kokmeijer. De doorbijter bouwde vervolgens een nieuwe, succesvolle loopbaan op als ondernemer. Vandaag de dag heeft Kokmeijer een aantal zeer succesvolle webshops met badjassen. Hoe hem dat lukte en onder meer ook waarom dit kansen in de markt zag vertelt hij in de nieuwe podcast van De Ondernemer.

PRESENTATOR: ANNA NEELTJE DE BOER 25 juni 2019

Al voor zijn voetballoopbaan zat het ondernemersbloed in Niels Kokmeijer. Maar waarom het verkopen van badjassen? Het idee kwam van zijn vriendin, samen hebben ze de online winkels verder uitgebouwd. ,,We zijn ergens ingedoken en dat is vanaf het begin direct goed gegaan’’, vertelt Kokmeijer. ,,De eerste drie jaar draaide het vooral om investeren. Daarna bleken die investeringen al snel zeer vruchtbaar.’’

Niet vergelijken met Bol.com en Zalando

Kokmeijer over zijn ambitie met de badjaswebshops als Badjasparadijs.nl: ,,We willen ons totaal niet vergelijken met bedrijven als Bol.com en Zalando, het zijn wel onze concurrenten; we worden zeer goed gevonden op Google. Dat vinden we pas echt belangrijk.’’

Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details
Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Details
De Ondernemer

Podcast Unlimited Ondernemen: zo verhoog je de slagkracht van jouw medewerkers

Hoe verhoog je de slagkracht van (jouw) medewerkers? Die vraag stelde techfilosoof Martijn Aslander in een poll die begin juli op dit platform kon worden beantwoord. Aslander reageert in de podcast Unlimited Ondernemen hieronder over de uitkomsten. En geeft tips om de knelpunten op te lossen.

Details
Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Details
Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

Details
Sleutel tot Succes

Mijn naam is Groen. Jitse Groen. Grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld

In 1999 programmeerde hij een pizzabestelsite in zijn studentenkamer in elkaar, anno nu runt Jitse Groen (43) de grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld. Just Eat Takeaway.com bedient - letterlijk, in dit geval - samen met Grubhub ruim 70 miljoen klanten. Over die sleutel tot succes, over die exponentiële en zelfs explosieve groei, een kleine dertig boeiende luisterminuten.

Details