Aangeboden door SharePeople

Branded Content Actueel

Samen beter: SharePeople weet zzp'ers te ‘verzekeren' én verenigen

Wist je dat tachtig procent van de zzp’ers geen arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) heeft? Een veel gehoord argument van ondernemers uit deze doelgroep is dat het te duur en/of te ingewikkeld is. Cosmas Blaauw noemt het ‘een groot probleem in Nederland’. Precies om die reden hebben hij en zijn compagnons Rutger Abbink en Ernst Nolte SharePeople op de wereld gezet; hét betaalbare en toegankelijke alternatief voor een AOV. ,,We zijn een vangnet bij arbeidsongeschiktheid, voor en door zelfstandige ondernemers.”

(bron: Belastingdienst) 19 oktober 2020

Sharepeople cosmas blaauw verzekeringen aov

Cosmas Blaauw, oprichter van SharePeople.

Een AOV die je eenvoudig online afsluit, waar geen verzekeraar bij betrokken is en waarbij verzekeringspremies niet bestaan. Klinkt goed toch? Die heet crowdsurance en SharePeople biedt het. ,,Wij maken gebruik van een technologie waarmee je onderlinge betalingen kunt regelen, enigszins vergelijkbaar met Tikkie”, legt Blaauw uit. ,,Wanneer jij je bij ons aansluit, word je op basis van je KVK-gegevens in een bepaalde groep geplaatst. Raakt iemand in deze groep arbeidsongeschikt, dan selecteert ons algoritme tussen de 40 en 75 mensen om een donatie voor deze persoon te doen. Je doneert maximaal 6 procent van je geselecteerde inkomensniveau. Alle stortingen samen vormen het inkomen dat de arbeidsongeschikte normaal gesproken minimaal netto verdient. Er zit geen marge tussen en dat zorgt ervoor dat wij veel goedkoper zijn dan een verzekering.” Hier vind je meer over de mogelijkheden van SharePeople.

3.500 aangesloten ondernemers

,,Het is toch gek dat tachtig procent van de zzp’ers geen AOV heeft?”, vraagt Blaauw zich hardop af. ,,Niemand in deze groep mensen kan meerdere maanden zonder inkomen. En dat hoeft dus ook niet. Een AOV hoeft niet duur te zijn en hierboven staat beschreven waarom. Wij zijn de eerste partij in Nederland die het op deze manier doet. Veel mensen kennen het niet en daarom willen wij ze wakker schudden. Dat gaat heel goed. Inmiddels hebben al meer dan 3.500 ondernemers zich bij ons aangesloten.”

Aansluiten bij SharePeople

Wil jij ook deel worden van deze groeiende groep ondernemers die hun inkomen bij arbeidsongeschiktheid via SharePeople regelen ? Hier vind je er alles over en kun je je direct aanmelden.

Het enthousiasme waarmee de medeoprichter van SharePeople het vertelt, is ongekend. Hij is duidelijk trots op datgene wat hij en zijn compagnons in 2017 op de wereld hebben gezet. En dat is begrijpelijk. SharePeople helpt arbeidsongeschikten niet alleen aan een inkomen, maar biedt haar deelnemers eveneens een compleet netwerk. Eentje waarbinnen men gebruik kan maken van elkaars specialismen.

In geval van arbeidsongeschiktheid heeft men bijvoorbeeld de mogelijkheid om de opdrachtgever direct een andere specialist uit dit netwerk aan te bieden. Zo kan de betreffende klus alsnog worden uitgevoerd zonder tijd en geld te verliezen.

Netwerk oprichten

,,Eigenlijk is SharePeople geboren uit het idee voor het oprichten van zo’n netwerk. Kijk eens om je heen. Steeds meer zelfstandigen doen tussen hun opdrachten door mee aan maatschappelijke projecten. Dit voor hun eigen ontwikkeling of om hun kennis elders in te zetten. Deze mensen zijn op een goede manier aan het ondernemen. Daaruit ontstond dan ook het idee om een netwerk te vormen voor dit soort ‘goede ondernemers’. We bedachten dat we elkaar dan ook meteen kunnen helpen zodra er iemand arbeidsongeschikt raakt. Zoals bij een broodfonds, maar dan uitgebreider.”

Omdat Blaauw later inzag dat hij niet degene is die bepaalt wat ‘goed ondernemen’ is, stapte hij af van deze ‘voorwaarde’ voor nieuwe deelnemers; iedere zelfstandige ondernemer heeft nu toegang. SharePeople nam echter pas een serieuze vlucht toen het eind 2018 een samenwerking aanging met BrightPensioen. Vanaf dat moment hebben deelnemers niet alleen de mogelijkheid om hun vangnet bij arbeidsongeschiktheid zelf te regelen, maar dus ook hun pensioen.

SharePeople coöperatie

,,En sinds vorig jaar zijn we een coöperatie. We bieden onze klanten de mogelijkheid om aandeelhouder te worden en tegelijkertijd medewerker. Op dit moment hebben 175 deelnemers daar al voor gekozen en we verwachten dat er de komende weken honderden bij komen. Al het werk dat binnen SharePeople gedaan moet worden, verdelen we onder deze groep. Is er dus een tekstschrijver nodig, dan halen we die uit ons eigen netwerk. Zoeken we iemand die goed is met Google Ads? Zelfde verhaal.”

,,We zijn een organisatie aan het bouwen. En door deelnemers mede-eigenaar te maken, stralen we uit dat we SharePeople op den duur niet aan een verzekeraar zullen verkopen. We doen dit met elkaar en iedereen kan meedoen. Dit is een steeds groter groeiend, jong, sterk netwerk van ondernemers. We delen onze kennis en ervaring over hoe je zo gezond mogelijk zaken doet. We zorgen goed voor ons bedrijf, voor onszelf en voor anderen. En ja, ook tijdens de coronacrisis vangen we het ziekteverloop goed op.”

SharePeople

Wil jij je ook je inkomen bij arbeidsongeschiktheid via SharePeople regelen? Hier kun je je direct aanmelden.

tracking pixel