Nieuws Actueel

Startup Argu lanceert platform Heerenveen

Eveline Meijer 27 januari 2016

Argu Heerenveen Utrecht

Heerenveense inwoners en ondernemers kunnen vanaf nu meedenken met de lokale politiek over diverse vraagstukken via Argu. Oprichters Joep Meindertsma, Thom van Kalkeren en Michiel van den Ingh maken dit mogelijk via een eigen platform op de website.

Argu is een online discussieplatform voor iedereen die mee wil denken over het oplossen van problemen. Discussies worden overzichtelijk gemaakt door vraagstukken, voorstellen en argumenten centraal te stellen. Inwoners en andere geïnteresseerden kunnen hierdoor meedenken met de lokale politiek over bepaalde onderwerpen.

Vanuit huis Het mooie van Argu is volgens burgemeester Tjeerd van der Zwan dat inwoners online vanuit huis kunnen meepraten. “Er zijn wel meer fora, maar onze verwachting is dat Argu een betere inhoudelijke bijdrage kan leveren aan de kwaliteit van de discussie en zo kan bijdragen aan betere oplossingen”, aldus de burgemeester in de Heerenveense Courant.

Eerste vraagstukken Op het moment van schrijven staan er twee vraagstukken op het platform, beide gaan over azc’s. Leden van het platform kunnen echter ook zelf vraagstukken en ideeën plaatsen, en zo met andere belanghebbenden in gesprek gaan.

Argu werd in april 2015 gelanceerd met slechts een platform voor de gemeente Utrecht. Inmiddels zijn er ook platformen voor Houten, Heerenveen en Argu zelf, naast een aantal open fora over Nederland en diverse specifieke onderwerpen.