Nieuws Actueel

Vattenfall verlaagt energietarieven en biedt weer vast contract

Particuliere klanten van energiebedrijf Vattenfall met een variabel contract gaan vanaf 1 juli minder betalen voor hun gas en stroom. Het is de tweede keer dit jaar dat het Zweedse bedrijf zijn energietarieven verlaagt. Ook gaat Vattenfall vanaf 1 juni weer vaste prijscontracten aanbieden.

ANP 15 mei 2023

ANP150523105 1

De daling van de variabele tarieven volgt op de verder gedaalde inkoopprijzen voor energie. Klanten betalen per 1 juli 1,33 euro per kubieke meter gas en 0,3892 euro per kilowattuur stroom, inclusief btw en energiebelasting. De tarieven liggen volgens Vattenfall onder het prijsplafond. Klanten ontvangen uiterlijk dertig dagen voor de datum waarop het nieuwe tarief ingaat een persoonlijk bericht over wat het nieuwe variabele tarief voor hen betekent.

De nieuwe regels voor opzegvergoedingen vaste prijscontracten gaan in op 1 juni en vanaf dat moment biedt Vattenfall ook weer vaste prijscontracten aan. Klanten kunnen hiermee de prijs voor het leveringstarief voor een of drie jaar vastleggen. Klanten kunnen nu al via de website deelnemen aan de 'vast-variabel check' om informatie te krijgen om zelf te bepalen welk type contract het beste bij hen past.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws