Nieuws Actueel

Winkelgalerij Cadzand-Bad krijgt opknapbeurt

Het gaat er eindelijk van komen: een opknapbeurt voor de winkelgalerij in Cadzand-Bad. En bijzonder snel al: nog vóór Pasen zijn de winkelpanden opgefrist, schrijft PZC.

Martijn de Koning | Foto: Paras Concepts 16 februari 2017

Cadszandparasconcept

De rij winkels en horecazaken in het centrum van de badplaats is verouderd en oogt rommelig. Al jarenlang worden pogingen gedaan om er iets aan te doen, maar die strandden steeds. Nu is er witte rook, vertelt Patricia van den Berge van Paras Concepts. Dat bureau nam een klein jaar geleden de regie op zich en bracht alle betrokkenen samen. "Uiteindelijk wilden alle ondernemers wel dat er iets zou gebeuren. Het was alleen even zoeken naar de gemene deler."

Overkapping

De panden worden geschilderd en opgeknapt en er komt een kap op met dakpannen. "De bestaande luifels gaan eraf", vertelt Van den Berge. "Ze worden vervangen door een nieuwe overkapping van zo'n tweeënhalve meter breed. Dat wordt echt een droogloopzone."

Na de opwaardering moet de winkelgalerij op het Duinplein er tien jaar tegen kunnen. In die periode moet een duurzaam toekomstplan voor de locatie worden bedacht.