Blog Coronavirus

De kansen van deze coronacrisis volgens Zehra Dogan (Dutch Dream Foundation)

Het Covid-19 virus zet ons stil zodat we – noodgedwongen – worden uitgedaagd om te bedenken en te voelen wie wij echt willen zijn of worden: past wat we doen wel bij ons en is het (maatschappelijk) verantwoord? De coronacrisis maakt verschillen in de wereld zichtbaar, maar brengt velen als mens en maatschappij ook nader tot elkaar. We zitten wereldwijd in hetzelfde schuitje en dat geeft troost, zo schrijft Zehra Dogan, directeur van de Dutch Dream Foundation, in haar gastblog.

Zehra Dogan 5 mei 2020

Kansen crisis corona

Foto: Unsplash

Nederland is bevoorrecht met goede zorg en goede voorzieningen. Toch hebben meer mensen dan ooit juist nu (extra) ondersteuning nodig. Deze crisis pakt voor iedereen anders uit, maar met zijn allen kunnen we een steentje bijdragen aan herstel.

Laten we deze periode vooral gebruiken om als mens te groeien en opnieuw te bepalen vanuit welke waarden we willen leven en werken. Laten we deze periode aangrijpen als een kans om nieuwe vaardigheden te leren. Laten we een ontdekkingsreis naar onszelf maken!

''Wie wil je zijn? Welke waarden zijn voor jou belangrijk? Wat wil je achterlaten? Hoe wil je gezien worden?''

Zehra Dogan, directeur Dutch Dream Foundation

Hoe doe je dat?

Leef vanuit een ondernemersmentaliteit! Uiteraard niet in de zin van 'ga eropuit': dat kan nu even niet offline. Maar kijk naar wat nog steeds mogelijk is en start – stap voor stap en online – met jouw nog onvervulde dromen! Gun jezelf geen excuus om nog te wachten en zaken uit te stellen. Focus op maximaal drie zaken die je wilt realiseren en start met de eerste! Maak fouten en leer hoe het de volgende keer beter kan! Geef structuur aan je dagplanning en hou een dagboek bij van je vorderingen. Zo word je bewust van je emoties, gedachtegang, gewoonten en patronen.

Verbeter jezelf

Wie wil je zijn? Welke waarden zijn voor jou belangrijk? Wat wil je achterlaten? Hoe wil je gezien worden? Hoe wil je een bijdrage leveren aan deze samenleving die ook op jouw talent zit te wachten? Orden je gedachten. Bel je dierbaren op voor feedback. Verander wat niet werkt. Voordat je het weet, zitten we weer in een stroomversnelling. Pak deze kans en bereid je voor op een toekomst met nieuwe mogelijkheden! Veel wijsheid en succes!

Dit is Zehra Dogan

Zehra Dogan is directeur van de Stichting Dutch Dream Foundation (2006). Bekijk de website dutchdreamfoundation.nl en lees alles over het innovatieve Dream On Talent Project voor jongeren en hoe de stichting hen helpt dromen waar te maken vanuit Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.