Nieuws Maatregelen

Bronnen dichtbij OMT: 'Over tien dagen coronapas voor winkels'

Het kabinet gaat de coronapas op de winkelvloer verplichten. Dat zeggen bronnen dichtbij het OMT. Als de benodigde wetgeving is goedgekeurd door de Eerste en Tweede Kamer, wordt het coronatestbewijs ingevoerd in alle ruimtes die publiekelijk toegankelijk zijn, dus ook winkels. Voor de evenementenbranche is er enigszins goed nieuws: events blijven mogelijk tot 18 uur.

Van onze redactie 12 november 2021

Corona qr code 2g persconferentie

Foto: ANP.

Om de wet omtrent de coronapas aangepast te krijgen, is nog een dag of tien nodig, zo wordt ingeschat. Ook wordt het CTB ingevoerd voor werknemers op de werkvloer, maar dat wordt vermoedelijk pas begin 2022 ingevoerd. Het kost wat meer tijd om die wet aan te passen.

Irritatie van het demissionair kabinet aan 'het gedrag van een bepaalde groep mensen' ligt ten grondslag aan de maatregelen. Op deze manier probeert men de vaccinatiegraad verder op te stuwen. Het kabinet wijst daarbij naar Spanje en Portugal, waar bijna iedereen gevaccineerd is. Demissionair premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge willen nu hard ingrijpen.

'Meevaller' in persconferentie: evenementen blijven mogelijk tot 18 uur

Wel lijken de regels voor de evenementenbranche iets soepeler te worden dan eerdere geruchten. Zo blijven evenementen mogelijk tot 18 uur. Dat de niet-essentiële winkels om 19 uur moeten sluiten, lijkt te worden bevestigd. Supermarkten moeten om 20 uur de deuren sluiten, zo verklaren de bronnen.

Lees ook: Liveblog persconferentie: de coronamaatregelen én reacties

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws