Nieuws Maatregelen
Horecabaas stapt uit protest op fiets naar Den Haag: ‘Duizenden collega’s zien zaak failliet gaan’
Christian Weij, oprichter van het SmaakPark in Ede, fietst deze week filmend door Nederland om verhalen van ondernemers, die de dupe zijn van de coronamaatregelen, te registeren. Hij gaat deze verhalen aan het einde van zijn fietstocht bij het nieuwe kabinet in Den Haag afleveren, in de hoop dat zij de steunmaatregelen nog eens onder de loep neemt.

Screenshot van Christian Weij
,,Als net gestart horecabedrijf wordt het ondernemen ons niet gemakkelijk gemaakt. De overheid besloot voor de derde keer om alle niet-essentiële sectoren te sluiten. Dat hakte er bij ons en vele andere ondernemers hard in. En al die verhalen moeten verteld worden. En dat ga ik al fietsend door Nederland doen’’, aldus Christian Weij bij de Gelderlander, die zelf met zijn partner afgelopen jaar het SmaakPark in Ede opende.
,,Er zijn duizenden ondernemers, zzp’ers en kleine zelfstandigen die buiten het steunpakket vallen en hun – met veel zorg, energie, tijd, geld en passie – opgerichte bedrijf vanwege de door de overheid opgelegde sluiting failliet zien gaan. Of dat ze zover in de problemen zijn gekomen dat zelfs hun privéfinanciën op losse schroeven zijn komen te staan. Daarvoor wil ik aandacht vragen.’’
Lees ook: Persconferentie Rutte-Kuipers 25 januari: wat houden de versoepelingen precies in?
Weij benadrukt niet alleen de negatieve kant van het verhaal te willen belichten. Er is ook ruimte voor positiviteit. ,,Ik wil ook de ondernemers laten horen die kansen hebben gezien en benut, we blijven tenslotte ondernemers.” Weij roept ondernemers die hun verhaal kwijt willen op te mailen naar info@nieuwerondenieuwekansen.eu, of het verhaal in een envelop te stoppen en onderweg aan Weij af te geven.
Koken op de bakfiets
De SmaakPark bakfiets zal tijdens de rit van ruim 250 kilometer dienstdoen als mobiele keuken waaraan Weij met andere gedupeerde ondernemers gaat koken en praten. Deze kook- en praatsessies worden opgenomen en zijn dagelijks via social media te volgen. De videobeelden worden, samen met de opgehaalde brieven, in Den Haag afgeleverd.