Nieuws Maatregelen

Nieuwe coronamaatregelen worden vrijdag bekend gemaakt

De coronapersconferentie van 3 december wordt waarschijnlijk met een week vervroegd naar komende vrijdag vanwege het grote aantal besmettingen. Welke nieuwe maatregelen het demissionair kabinet zal aankondigen, wordt vrijdag besloten. Het OMT is gevraagd om donderdag advies uit te brengen aan het kabinet.

Redactie NU.nl 24 november 2021

Persconferentie premier mark rutte 3 december omt nieuwe maatregelen code zwart lockdown ctb 2g qr code anderhalvemeter

Demissionair premier Mark Rutte geeft vrijdag samen met Hugo de Jonge een persconferentie waarin wederom verscherpte coronamaatregelen worden aangekondigd. Foto: ANP

Tot en met de persconferentie verschijnt dagelijks een speciale De Ondernemer-nieuwsbrief met het dan laatste nieuws over de verwachte coronamaatregelen. Deze nieuwsbrief wordt bovendien voorgelezen door een virtuele stem. Aanmelden kan hier: www.deondernemer.nl/nieuwsbrief.

VOLG HIER ONZE LIVEBLOG: Teruglezen: de persconferentie van 26 november

Het kabinet hoopte dat de "harde klap" (de vervroegde sluiting van horeca en winkels) deze week zou leiden tot een daling van het aantal nieuwe besmettingen en ziekenhuisopnames, schrijft NU.nl. Maar vooralsnog lijken deze maatregelen maar beperkt effect te hebben. Ook maakt het RIVM zich zorgen over het naleven van de basisregels.

De Jonge: verscherpte coronamaatregelen om druk op zorg af te zwakken

Volgens demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) moet er deze week nog een kentering in de cijfers komen, om te voorkomen dat de druk op de zorg te groot wordt. Als dit niet er niet in zit, moet deze kentering "geforceerd" worden. Het OMT komt woensdagavond bijeen.

Lees ook: Teruglezen: de persconferentie van 26 november

Cijfers blijven oplopen, persconferentie Rutte en De Jonge vervroegd

Dinsdag werden voor de achtste dag op tijd meer dan twintigduizend positieve coronatests geregistreerd. Ook werden 349 nieuwe coronapatiënten binnengebracht op verpleegafdelingen van Nederlandse ziekenhuizen, het grootste aantal sinds 29 december vorig jaar.

Op de ic's lagen dinsdag 488 coronapatiënten. Als de huidige toestroom doorzet, liggen er waarschijnlijk deze week nog meer coronapatiënten op de ic's dan in dezelfde periode vorig jaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws