Nieuws Maatregelen
TVL-loket voor derde kwartaal 2021 31 augustus geopend
Het TVL-loket voor het derde kwartaal 2021 is vandaag geopend. De voorwaarden blijven hetzelfde als in het tweede kwartaal: ondernemers die minimaal 30 procent omzetverlies hebben en minimaal 1500 euro vaste lasten per kwartaal hebben kunnen een aanvraag doen. De RVO meldde vroeg in de ochtend al dat het 'erg druk is bij Klantcontact', waarschijnlijk ook omdat vandaag de laatste dag is voor het vaststellingsverzoek van het vierde kwartaal van vorig jaar.

Afbeelding: Shutterstock.
De TVL is er voor bijna alle ondernemers die hun bedrijf voor 15 maart 2020 inschreven in het Handelsregister van KVK. Vanaf TVL Q2 2021 gelden de gegevens van 30 juni 2020 voor ondernemingen die zich tussen 16 maart en 30 juni 2020 inschreven. Wilt u weten of en hoeveel u kunt aanvragen? Raadpleeg dan hier de Adviestool van de RVO.
Het subsidiepercentage is 100 procent, met een maximale subsidie van 550.000 euro voor mkb-bedrijven en 600.000 euro voor grote bedrijven. Ook in Q3 kunnen ondernemers uit twee referentieperiodes kiezen: het derde kwartaal van 2019 of het derde kwartaal van 2020.
TVL: Europese staatssteungrens
Een beperkt deel van de bedrijven die eerder gebruik hebben gemaakt van de TVL-regelingen zal in het derde kwartaal te maken krijgen met de Europese staatssteungrens van 1,8 miljoen euro. Dat is het maximale bedrag aan TVL steun dat een onderneming, of groep verbonden ondernemingen, mag ontvangen. In dat geval zal RVO het subsidiebedrag naar beneden bijstellen tot het maximaal toegestane bedrag.
31 augustus laatste dag TVL vaststellingsverzoek Q4 2020
Ondernemers hebben nog tot en met 31 augustus om te reageren op het vaststellingsverzoek voor TVL Q4 2020. Hiermee wordt de definitieve subsidie voor oktober tot en met december 2020 berekend,
Ondernemers ontvingen een e-mail met de vraag hun werkelijke omzet door te geven op mijn.rvo.nl/tvl. Dit moet vóór 1 september 2021 gebeuren. Vaak hebben wij het formulier al ingevuld, met gegevens van de Belastingdienst. De ondernemer hoeft dan alleen nog akkoord te geven. Soms moet hij de werkelijke omzetgegevens nog zelf invullen of wijzigen, of vragen we om aanvullende informatie. Als ondernemers niet reageren, nemen we zelf een zorgvuldig besluit over de hoogte van de definitieve subsidie.