Nieuws Retail

Fietskoeriers.nl gaat winkeliers in lockdown helpen bij bezorging

De duurzame pakketbezorger Fietskoeriers.nl gaat winkeliers helpen om tijdens deze harde lockdown hun winkels draaiende te houden. Dat gebeurt door middel van een speciale bezorgdienst: ship-from-store. In meer dan dertig steden halen fietskoeriers pakketten bij de winkels op om deze de volgende dag coronaproof te bezorgen.

Van onze redactie 15 december 2020

Laatste update: 15 december 2020 16:30

Fietskoeriers hulp retail corona lockdown

Een koerier van Fietskoeriers.nl op pad.

De toch al in zwaar weer verkerende retailers komen door de harde lockdown die vandaag van start is gegaan nog verder onder druk te staan. Winkelvoorraden zijn al ingekocht en personeel is al ingepland voor de kerstdrukte. Fietskoeriers.nl, een platform van Cycloon Post & Fietskoeriers, wil retailers steun bieden met een speciale ship-from-store-service om ook tijdens de lockdown hun klanten te kunnen bedienen.

Lees ook: 'Webwinkels en bezorgdiensten staat enorme klus te wachten'

Pakketten volgende dag bij klant

Marieke Snoek, algemeen directeur van Cycloon: ,,In deze lastige tijd willen we onze klanten graag helpen. Door de pakketten in de winkels door fietskoeriers op te halen en bij klanten thuis te bezorgen, kunnen winkeleigenaren hun producten tóch verkopen. Personeel blijft daarnaast gewoon aan het werk, bijvoorbeeld door de bestelde producten te picken en in te pakken. De volgende dag zijn de pakketten dan bij de klant. Winkeliers kunnen zich aanmelden via onze website.''

''Door de pakketten in de winkels door fietskoeriers op te halen en bij klanten thuis te bezorgen, kunnen winkeleigenaren hun producten tóch verkopen''

Marieke Snoek, algemeen directeur Cycloon

Hoe werkt de bezorgservice?

Een fietskoerier haalt het pakket op bij de fysieke winkel in het centrum van de stad. Hij brengt dit naar de hub, een fietskoeriersvestiging aan de rand van de stad. Daar worden alle pakketten gesorteerd en vervolgens bezorgt een fietskoerier het de volgende werkdag bij de klant.

Moet het pakket naar een andere stad? Dan gaat het van de fietskoeriersvestiging met een groengasauto naar ons centrale sorteercentrum in Nieuwegein. Na sortering gaat het met de groengasauto naar de hub in de stad van bezorging. Het laatste stukje is dan weer voor de fietskoerier, die het pakket tussen 17.00 en 22.00 uur bij de klant thuis bezorgt.

Fietskoeriers.nl en Cycloon

Fietskoeriers.nl is een platform van Cycloon, een zogenaamde groene en sociale bezorgexpert. Missie is om de bezorgmarkt in beweging te brengen, zodat deze groener en socialer wordt. Vanuit die missie nam Cycloon in 2016 het initiatief tot Fietskoeriers.nl en zocht de samenwerking met inmiddels twintig professionele fietskoeriersbedrijven in ruim dertig steden. Zo werd de landelijk dekkende pakketdienst met meer dan zevenhonderd fietskoeriers een feit.

Peddler bestelt in Amsterdam

Niet alleen Fietskoeriers.nl, met meer dan 3500 aangesloten winkels in heel Nederland, heeft het druk. Bij Peddler, een platform met lokale winkeliers dat actief is in Amsterdam, komen veel telefoontjes binnen van winkeliers die zich ook willen aansluiten. ,,Wij gaan onze pool van koeriers zeker uitbreiden, en we hebben al extra bakfietsen besteld", vertelt een woordvoerder. De start-up deed onder winkeliers tegelijkertijd een oproep of personeel dat aan het werk wil blijven, tijdelijk voor de bezorgdienst zou willen werken. Op dit moment heeft de onderneming een stuk of dertig vaste fietskoeriers, en zijn er ruim 150 winkeliers aangesloten.

Volgens de woordvoerder van Peddler heeft het platform als voordeel dat de winkelvoorraad al in de stad is, waar de klanten zich ook bevinden. Normaal gesproken lukt het de dienst om daardoor al op dezelfde dag een pakketje af te leveren bij een klant. ,,Met de megavolumes die we nu draaien, gaan we ervan uit dat bestellingen uiterlijk binnen 24 uur worden bezorgd."

Lees ook: Lockdown, maar deze winkels mogen de deuren open houden

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.