How-to Financiën

Lange betaaltermijnen vanwege coronacrisis? Meld dat bij het MKB Loket

Het MKB Loket - onderdeel van Betaalme.nu - krijgt van steeds meer mkb-ondernemers meldingen dat grote bedrijven de betaaltermijnen voor hun leveranciers oprekken vanwege de coronacrisis. Er is gelukkig advies en hulp voor deze groep ondernemers.

Van onze redactie 20 maart 2020

Betaalmenu mkb corona betaling

Foto: Unsplash

Heb jij daar als mkb-ondernemer ook mee te maken? Welke grote bedrijven doen dit? Dat kan vertrouwelijk worden gemeld via het formulier op de website van Betaalme.nu. Met deze informatie kunnen ondernemers in het mkb geholpen worden bij het vinden van een oplossing.

Lees ook: MKB-Nederland over steunpakket: 'Dit zijn goede aanvullende stappen'

MKB Loket

Betaalme.nu is erop gericht om voor het mkb makkelijker toegang tot liquiditeit te realiseren door geld vrij te maken dat in openstaande facturen opgesloten zit. Het doel is dat minimaal 500 van de grootste bedrijven in Nederland zich bij het initiatief aansluiten. Deelnemende bedrijven stellen een manifest op waarin ze aangeven hoe ze de verwerking van facturen zodanig inrichten dat hun leveranciers uit het mkb sneller hun geld krijgen. Daarnaast beloven ze om regelmatig over de voortgang te rapporteren. Betaalme.nu wil dat het mkb binnen 30 dagen wordt betaald. In het MKB Loket kunnen mkb-ondernemers daarom terecht voor tips, klachtenbehandeling en bemiddeling.

Betaalme.nu is in november 2015 van start gegaan met steun van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, en wordt sinds 2018 ondersteund door MKB-Nederland.