Nieuws Groei

Nieuwe datingapp Breeze matcht in Dragons' Den met Shawn Harris

Wie donderdagavond naar Dragons’ Den heeft gekeken, zag dat investeerder Shawn Harris toehapte na een pitch over de nieuwe datingapp genaamd Breeze. De jonge medeontwikkelaars Marsha Goei (24) en Joris van Doorninck (26) denken goud in handen te hebben nu de ‘summer of love’ volgens hen in aantocht is. Harris gelooft er ook in en betaalt 300.000 euro voor 15 procent van de aandelen.

Van onze redactie 26 maart 2021

Marsha Goei en Joris van Doorninck scoorden Shawn Harris als investeerder na hun succesvolle pitch bij Dragons' Den. Foto: Breeze

Het gaat hier niet over een datingapp zoals Tinder of Happn; eerst swipen, vervolgens uitgebreid chatten om uiteindelijk misschien eens in het echt te gaan daten. Nee, met Breeze zit je binnen de kortste keren met je date aan tafel of in het park.

Dragons' Den-deelnemer wil 'echte dates' stimuleren

,,Wij willen echte ontmoetingen waarbij mensen elkaar vooral in het echt leren kennen”, verklaart Van Doorninck. ,,Daarom krijg je per dag maar twee matches te zien die op basis van een zelflerend algoritme zijn uitgekozen. Uiteraard kun je vervolgens zelf kiezen of je met diegene op date wil. Dat stimuleren wij natuurlijk wel. De enige manier om erachter te komen of het wat kan worden, is door face to face af te spreken. Breeze heeft dan ook geen chatfunctie.”

Lees ook: Dragons' Den: jonge koffiemakers verleiden drie Dragons en kiezen voor Pieter Schoen

Volop geloof in Breeze met 'summer of love' in aantocht

Het vertrekpunt in dit datingavontuur is online, maar de vervolgstap zal dus direct offline genomen moeten worden. Een interessant idee, maar niet bijzonder veelbelovend in tijden van corona. Goei: ,,Vlak voordat het virus toesloeg, stond onze app live. Niet ideaal, al hebben we in de tussentijd hele succesvolle wandeldates georganiseerd. Inmiddels staan we misschien wel meer dan ooit achter ons eigen product, vandaar ook de deelname aan Dragons’ Den. We zien om ons heen dat de behoefte naar echte ontmoetingen nu groter is dan ooit. De ‘summer of love’ komt eraan.”

Lees ook: Succespitch bij Dragons' Den bezorgt Julian Jagtenberg ware run op slaaprobot

Dit is Breeze

Breeze is een datingapp die het vinden van een leuke date zo makkelijk mogelijk probeert te maken. Dat doet de app door singles niet zelf te laten swipen door profielen, maar door elke dag maximaal twee zo goed mogelijk passende matches aan te bieden. Breeze heeft geen chatfunctie, dus de enige manier om je match te leren kennen is door een datumprikker in te vullen.

Tot dit punt is het gebruik van de app helemaal gratis. Pas wanneer een match op date gaat, betalen de gebruikers per persoon 7,50 euro en krijgen zij bij één van de aangesloten cafés het eerste welkomstdrankje gratis. Zolang de horeca gesloten is, biedt Breeze wandeldates aan tegen vijf euro per persoon. Breeze is erg populair onder jongeren tussen de 20 en 35 jaar.

"We willen de rest van de wereld zo snel mogelijk kennis laten maken met Breeze"

Marsha Goei, medeoprichter Breeze

Vleugels uitslaan na deal met Dragons' Den-investeerder Shawn Harris

Zodra de deal met Dragons' Den-investeerder Harris definitief is, willen de datingondernemers verder uitbreiden in Nederland. Dat betekent dat er ook Breeze-dates buiten de Randstad zullen komen. ,,Omdat wij de enige app ter wereld zijn waarbij ontmoetingen in het echt centraal staan, willen we de rest van de wereld er ook zo snel mogelijk mee laten kennismaken”, aldus Goei.

Aan ambities ontbreekt het sowieso niet bij Breeze. De makers melden dat er tot nu toe ruim 3.000 koppels via hun platform op date zijn geweest en dat het doel voor eind 2021 op 20.000 dates ligt. Over vijf jaar moet de teller op vijf miljoen georganiseerde dates staan.

Tekst gaat verder onder teamfoto Dragons' Den. Foto: Annemieke v/d Togt

In Dragons’ Den krijgen startups en scale-ups die op zoek zijn naar een investeerder, de kans hun bedrijf te pitchen aan vijf succesvolle zakenmensen. Michel Perridon, Nikkie Plessen, Won Yip, Shawn Harris en Pieter Schoen zijn samen goed voor zo’n 1 miljard euro en investeren met eigen geld in bedrijven die zich in het tv-programma presenteren.

De afleveringen van Dragons’ Den zijn terug te kijken NPO Start. Hier vind je een overzicht van de Dragons' Den-deelnemers van het seizoen 2021.

Lees ook: Derde seizoen Dragons' Den: de succesverhalen van 2021

Lees ook: Nikkie Plessen: 'Dragons' Den nu extra interessant door huidige crisis'

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief voor ondernemers, in 2 minuten tijd ben je weer helemaal bij.

Ontvang iedere ochtend onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws