Nieuws Groei

Faalkosten moeten tot verleden gaan behoren: startup levvr haalt miljoen op voor bouwprojecten

De Rotterdamse startup levvr heeft een miljoen opgehaald voor zogenaamde ‘first-time-right’-bouwprojecten. Het bedrijf ontwikkelt een webapplicatie voor slim informatiemanagement dat helpt fouten voorkomen, waardoor faalkosten straks verleden tijd zijn. Levvr bedient klanten als Krinkels, Heijmans en Movares. De startup gebruikt de funding voor het uitbouwen en intelligenter maken van haar product.

Van onze redactie 4 januari 2023

Levvr team

Het foundersteam van levvr. Foto: levvr

De Rotterdamse startup levvr ontwikkelt een webapplicatie voor effectief informatiemanagement in de constructie industrie. Die industrie wordt volgens de onderneming geteisterd door uitloop van projecten en gigantische faalkosten. Door gebruik van de levvr-webapplicatie, maken partijen de transitie van documenten, naar data en uiteindelijk een kennis-gedreven manier van werken, zo belooft de startup. Op die manier besparen medewerkers tot wel 25 procent van hun tijd en kunnen ze middels het nemen van datagedreven beslissingen hoge faalkosten voorkomen.

''In combinatie met het ervaren team dat we al hadden samengesteld, zijn we ervan overtuigd dat dit ons gaat helpen met het nog sneller schalen van levvr''

Tom van de Vrede, levvr

Ineffectief informatiemanagement kan leiden tot grote problemen in bouwprojecten

Met de nieuwe financiers haalt levvr een wereld aan kennis in huis. Bert van der Els (ex-ceo Heijmans), Gert Jan Troost (ex-Thales en Logica CMG) en Henk Snippe (ex-ceo HVR Software) zijn actief betrokken bij de ontwikkeling van het bedrijf. Van der Els: ,,Vanuit mijn ervaring weet ik hoe ineffectief informatiemanagement kan leiden tot grote problemen in bouwprojecten. Ik ben onder de indruk van levvr, de visie die ze hebben om dit vraagstuk te tackelen en het product dat ze hebben ontwikkeld. Dat ze in korte tijd veel tractie in de markt hebben weten te realiseren, onderstreept de potentie van dit team."

Tom van de Vrede (co-founder levvr): ,,In combinatie met het ervaren team dat we al hadden samengesteld, zijn we ervan overtuigd dat dit ons gaat helpen met het nog sneller schalen van levvr.”

Lees ook: Chordify, Greener, CodeSandbox en Amberscript maken kans op Young Business Award

Levvr wil groeien met behulp van de nieuwste databasetechnologie

Het groeigeld benut levvr voor het uitbouwen van haar product, zodat data van projecten wordt omgezet in kennis die teams kunnen hergebruiken. Dit doen ze met behulp van de nieuwste databasetechnologie, waarmee levvr haar klanten in staat stelt om op termijn slimme AI-toepassingen mogelijk te maken.

Van de Vrede: ,,De sector kent grote uitdagingen: verstedelijking, verduurzaming, tekort aan werknemers, ga zo maar door. Door slim informatiemanagement houden partijen risico’s beheersbaar en realiseren ze een efficiëntieslag. Teams kunnen zich gaan vastbijten in deze uitdagingen en focussen op zaken waar ze goed in zijn: de waanzinnig gave systemen van de toekomst bouwen. ‘Unlocking the full potential of engineering teams’, dat is waar wij voor gaan!”

Na een intensief ontwikkeltraject lanceerde levvr eind 2021 haar webapplicatie. Inmiddels wordt het ingezet op tientallen projecten en bedient het gerenommeerde klanten als Krinkels, Heijmans en Movares. In 2023 moet het team verder groeien en start het projecten met grote partijen in binnen- en buitenland.

Lees ook: Brandt & Levie haalt 700.000 euro op met sharefunding

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws