Aangeboden door SkillsTown

Branded Content Groei

Duizend euro ligt klaar om je met SkillsTown te ontwikkelen voor de arbeidsmarkt van morgen

Jezelf ontwikkelen is essentieel om klaar te staan voor de arbeidsmarkt van morgen. Online opleider SkillsTown biedt daarom een speciale selectie van vier opleidingspakketten aan, die jouw 21st century skills verbeteren. En met het nieuwe STAP-budget, beschikbaar vanaf 1 maart, kan dit ook nog eens volledig kosteloos.

Jette Pellemans 25 februari 2022

Mockup online leeromgeving elearning

Versterk je positie op de arbeidsmarkt door gebruik te maken van het STAP-budget. Hiermee volg je gratis online opleidingen bij SkillsTown. Foto: SkillsTown.

Ooit stond Matthijs Akkenaar (45) als docent voor groep drie en zeven, nu is hij één van de directeuren bij online opleider SkillsTown. Vanuit die ervaring weet hij hoe al het leren begint met ‘een vonkje’, zoals hij het noemt. ,,Zo’n vonkje kan het diploma zijn dat je in de verte al ziet flonkeren. Of bijvoorbeeld een collega die een opleiding volgt en waardoor jij ook geïnspireerd raakt.”

Vanaf maart zou daar wel eens een nieuwe vonkje bij kunnen komen: het STAP-budget. Een nieuwe subsidieregeling vanuit de overheid waarbij iedereen €1000 euro scholingsbudget kan krijgen. Dat geld mag je gebruiken voor een online opleiding of coachingstraject om zo een betere positie op de arbeidsmarkt te krijgen. 1 maart is de eerste mogelijkheid om het STAP-budget aan te vragen.

SkillsTown haakt op die lancering in door vier speciale opleidingspakketten aan te bieden die je met een STAP-budget kunt financieren. Matthijs Akkenaar was betrokken bij de samenstelling hiervan en legt graag uit waarom juist deze opleidingen je klaar maken voor de arbeidsmarkt van morgen.

''De Online learning expert-opleiding is, net als alle opleidingen van SkillsTown, zeer praktijkgericht''

Werknemers in de leerstand

Te beginnen met de opleiding Word een online learning expert. Akkenaar: ,,Dit is een opleiding voor mensen die zich bezighouden met HR of Learning & Development en meer willen weten over online leren. We behandelen zaken als: hoe zorg je ervoor dat je werknemers in de leerstand komen? En hoe maak je krachtinge online leercontent, zoals een webinar of podcast?

De Online learning expert-opleiding is, net als alle opleidingen van Skilsstown, zeer praktijkgericht. Samen met de online leercontent die je thuis kunt volgen en een afsluitende praktijkdag, vormt dat volgens Akkenaar een krachtige leercombinatie. De opleiding is op mbo/hbo niveau en kost medewerkers een maand lang zo’n twee à drie uur per week.

Effectief hybride leidinggeven

Een tweede opleiding die SkillsTown aanbiedt, heet Word een topmanager. Hierin leer je hoe je als manager effectief hybride leiding kan geven, hoe je talenten kunt aantrekken én behouden en wat je kunt doen om je mensen mentaal en fysiek vitaal te houden. ,,Dit is een opleiding voor iedereen die een topmanager wil worden: van een zzp’er die op het punt staat om mensen aan te nemen tot een mkb-ondernemer die een groter team aanstuurt.”

De derde opleiding is Sales- of accountmanager: word een hunter. De laatste en vierde opleiding is i-MBA Start. Daarin volg je de eerste drie blokken van de ‘grote’ i-MBA opleiding, die normaal gesproken zeven maanden duurt. Alle vier de programma’s kunnen geheel gefinancierd worden met het STAP-budget; je hebt er als ondernemer dus geen extra kosten aan.

''De vier opleidingen die SkillsTown aanbiedt, passen allemaal binnen het gedachtegoed van de 21st century skills''

Psychologische spiegel van 120 vragen

Of je nu gaat voor een opleiding tot topmanager of hunter, allemaal volgen ze het leerplan dat SkillsTown door de jaren heen heeft geperfectioneerd. Dat plan begint altijd met een zelfscan. ,,Een psychologische spiegel van 120 vragen,” vat Matthijs Akkenaar het bondig samen. ,,Daaruit komt een rapportage met hoe jij ervoor staat. Je leest waar jouw kracht ligt en waar je nog ruimte hebt om je te ontwikkelen. Een ideaal vertrekpunt.” Vervolgens ga je aan de slag met de drie letters V, H en G: Vaardigheden, Houding en Gedrag. Daar is vooral op de praktijkdag ruimte voor, op één van de locaties van SkillsTown door het hele land.

21st century skills enorm belangrijk

De vier opleidingen die SkillsTown aanbiedt, passen allemaal binnen het gedachtegoed van de 21st century skills: het onderwerp waar Matthijs Akkenaar expert in is. Hij schreef er een boek over en is een veelgevraagd spreker over dit onderwerp.

,,Ik geloof er echt in dat die skills nodig zijn om bij te blijven bij de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Een kassière doet niet meer hetzelfde werk als tien jaar geleden, net als een grondstewardess, en zo kan ik nog tig voorbeelden opnoemen. Soms duren die ontwikkelingen tien jaar, maar soms is het opeens volgende week al zover. Die 21ste century skills zijn dus enorm belangrijk.”

Dus, zo sluit Akkenaar af: zet die stap, vindt het vonkje in jezelf en zorg ervoor dat je jezelf gaat ontwikkelen. ,,En als we met die duizend euro van het STAP-budget de drempel daarvoor een beetje kunnen verlagen, is dat mooi meegenomen.”

Opleidingen van SkillsTown

Ben je geïnteresseerd in één van de opleidingen van SkillsTown? Klik hier om te ontdekken of de opleidingen iets voor jou of jouw bedrijf zijn. Ook lees je in een duidelijke stappenplan hoe je het STAP-budget vanaf 1 maart aan kunt vragen.