Nieuws Groei

Website voor pups Bazoeki haalt groeigeld op bij familiefondsen

Door corona en misschien ook de avondklok zijn puppy’s op dit moment niet aan te slepen. De arme beestjes moeten wat afwandelen. Bazoeki, online platform voor gekeurde pups, groeit daardoor exceptioneel. Om aan die vraag te kunnen voldoen hebben de oprichters 350.000 euro groeigeld opgehaald bij twee familiefondsen.

Redactie 4 februari 2021

Bazoeki 2

De twee oprichters van Bazoeki, Joris Kuijper en Suzanne van der Vliet, hebben 350.000 euro opgehaald om de vraag naar pubs aan te kunnen. Foto: Bazoeki

Door de coronacrisis steeg het bezoekersaantal op de website van Bazoeki van 480 naar ruim 40.000 bezoekers per maand in slechts zes maanden tijd. Dit leidde tot meer dan 13.000 aanvragen en meer dan vijfhonderd matches. Om die groei op te vangen moeten er mensen worden aangetrokken en technische verbetering van het platform worden uitgevoerd.

Lees ook: Bezorgdienst Budbee sleept 52 miljoen euro binnen aan investeringen

,,Hier is een investering voor nodig en die hebben wij kunnen vinden in twee familiefondsen. Er is 350.000 euro beschikbaar om meer fokkers op ons platform te verwelkomen, het nog gebruiksvriendelijker te maken en tegelijkertijd de kwaliteit te bewaren waar Bazoeki voor staat”, aldus oprichters Joris Kuijper en Suzanne van der Vliet. ,,We zijn blij met deze groei; niet zozeer vanuit winstoogpunt, maar vanwege het feit dat mensen steeds vaker op zoek gaan naar een eerlijk en gezond gefokte pup en zij geen bijdrage meer willen leveren aan malafide hondenhandel.”

Malafide hondenhandel tegengaan

Fokkers die gebruik maken van Bazoeki worden eerst gecheckt aan de hand van een door vooraanstaande dierenartsen opgestelde standaard. Elke fokker wordt ook bezocht voor ze worden toegelaten. Zo wil Bazoeki voorkomen dat consumenten in de fuik van (malafide) handelaren en broodfokkers terechtkomen.

Onwetende consumenten kopen hond foute aanbieder

Joris en Suzanne kwamen op het idee toen ze zelf op zoek waren naar een pup: ,,Wat ons verbaasde was dat er online voldoende aanbod was, maar dat je geen idee had bij wie je precies iets kocht. Ook betrouwbare fokkers verkopen pups via marktplaatsen, maar het is voor een leek vrijwel onmogelijk het goede van het slechte te onderscheiden. Onwetende consumenten kopen zo toch een hond van een foute aanbieder, waarmee ze onbedoeld dierenleed in stand houden of een ongezonde pup in huis halen. Via Bazoeki is dat verleden tijd.”

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.