Video Groei

Startup Stories: de stappen die Freggies zet naar vegan snacks scale-up

Z'n eigen merk voor vegan snacks, het was de ultieme ondernemersdroom van Mike Maduro. Het kwam er - Freggies - en het bleek al snel een succes ook. Tegelijk met dat succes ontstonden de eerste groeibarrieres. Tijd en prioriteit, de volgende stappen naar scale-up en het succes vast te houden, keuzes, keuzes, keuzes voor Mike....

Video: Mark van Binsbergen | Presentatie: Roland Tameling 13 september 2019

In de videoserie Startup Stories bezoekt groei-expert Irene Zijp (Peritam) startende bedrjjven om te helpen er een succesverhaal van te maken. Eén van die bedrijven is vegan snacks-startup Freggies.

De Freggies Sides & Meats (airfryer, pan, oven, frituur) bestaan helemaal uit groenten of peulvruchten met specerijen. Ze bevatten geen toegevoegde suiker en weinig zout, calorieën en verzadigde vetten. Voor het maken van dit diervriendelijke alternatief bespaart Freggies veel water en reduceren ze de CO2-uitstoot ten opzichte van snacks van vlees of zuivel.

Eerder dit jaar gingen we bij Mike Maduro op bezoek om eerst ‘ns te horen waar hij met zijn bedrijf, toen nog een startup, precies tegenaan liep. Op basis van dat interview (ook terug te zien op onze website) gaf groei-expert Irene Zijp meteen haar eerste adviezen, maar realiseerde ze ook een breder plan om Mike en zijn Freggies. Daar is hij de afgelopen maanden mee aan de slag gegaan en het resultaat daarvan zie je terug in deze nieuwste aflevering van Startup Stories.

Lees ook: Met deze tips groeit vegansnacks-startup Freggies naar scale-up

Zelf aan de slag met de groei van je bedrijf?

Klik op deze link en download dan gratis de whitepaper (thema: Focus Management) van Peritam om net als Mike Maduro weer nieuwe, succesvolle stappen te kunnen zetten met je onderneming.