Nieuws Innovatie

Ondernemers lanceren na harde lockdown in één dag tijd een nieuw winterdrankconcept

Speciaal voor de kerst, en alleen dit jaar, lanceren de ondernemers achter Leppa 'LEPSKI'. De makers noemen het 'mulled apple wine': warme vodka met appel. De drank wordt gemaakt van de eigen vodka OYESTER44 en het sap van appelschillen en klokhuizen. Het idee is ontstaan uit de nieuwe lockdown. ,,Het spannende van deze tijd is dat je als ondernemer wat nieuws probeert, maar de volgende dag alweer met andere maatregelen te maken hebt.''

Van onze redactie 17 december 2020

Liselotte Lepski corona vodka horeca

Liselotte van der Lugt is een van de drie ondernemers achter LEPSKI.

Toen glühwein verkopen vorige week opeens ‘illegaal’ werd, besloten ondernemers Rutger Homan, Chris Liebau en Liselotte van der Lugt de horeca te helpen: een lege unieke liter fles vodka - met dop - om de warme Lepski in te verkopen. Probleem opgelost.

Althans, dat dachten ze. Toen kwamen de nieuwe maatregelen van afgelopen dinsdag om de hoek kijken. Door de enthousiaste reacties van de horecapartners van de drankmerken besloten de ondernemers het over een andere boeg te gooien. Volgens het trio geen probleem, want door de afgelopen tijd hebben ze snel leren schakelen. In plaats van gesloten literflessen bieden Homan en Van der Lugt (Leppa) en Liebau (OYESTER44) zogenaamde 'winterglow'-pakketten aan, met daarin een DIY-kit om LEPSKI te maken.

Steeds andere coronamaatregelen

,,Dat is het spannende van deze tijd als ondernemer, je probeert wat nieuws, maar de volgende dag heb je alweer met andere maatregelen te maken. Logisch en we doen natuurlijk alles wat nodig is om corona te bestrijden. Het maakt ons juist inventief: challenge accepted, keer op keer'', benadruktHoman.

''De steeds weer veranderende coronamaatregelen maken ons juist inventief: challenge accepted, keer op keer''

Rutger Homan, ondernemer

Vijf jaar geleden dronk Homan in het Londense Shoreditch de ‘mulled apple juice’. Ook is warme appelsap met vodka in veel wintersportgebieden favoriet voor de après-ski. De link tussen de oer-Hollandse merken Leppa en OYESTER44 was snel door de ondernemer gemaakt: de merken gebruiken beide alleen maar natuurlijke producten en worden met de hand gemaakt. Bovendien bestaat de sap van Leppa uit schilletjes en klokhuizen én worden er geen suiker en conserveringsmiddelen toegevoegd.

Mooie combinatie met Zeeuws-Brabantse vodka

,,Dat is een hele mooie combinatie met mijn ziltige Zeeuws-Brabantse vodka. Het is sowieso leuk om een ‘bewuste’ winterse cocktail te maken in samenwerking met Leppa, maar het is vooral ook heel erg lekker. Ik wist dat mijn vodka met appelsap heel goed smaakt, maar warm smaakt het nu nog beter!'', legt Liebau uit.

Lees ook: Fietskoeriers.nl gaat winkeliers in lockdown helpen bij bezorging

Het doel van de actie is om een warme kerst te bieden. Voor families, in kleine groepen, bij een kampvuur thuis en voor een wandeling door de stad. De winterdrank wordt in DIY-pakketten thuisbezorgd.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.