Nieuws Marketing

FruitDelta Rivierenland wil toeristen trekken met water en fruit

FruitDelta Rivierenland gelooft in toerisme en recreatie. Over vijf jaar moet Rivierenland een toeristische attractie rijker zijn die jaarlijks minstens 500.000 bezoekers trekt, zo meldt De Gelderlander.

Eric Wijnacker | Foto: Stock.xchng 14 december 2016

Aarbeien stockxchng

FruitRijk moet bezoekers op een educatieve maar vooral ook speelse en leuke manier kennis laten maken met de fruittuin van Nederland, wat Rivierenland is. RBT-directeur Richard de Bruin is optimistisch, vertelde hij dinsdagmiddag tijdens een vergadering van het Speerpunt recreatie en Toerisme in Tiel.

Teruggang

Maar FruitRijk is zeker niet de enige pijler waar De Bruin zijn optimisme op fundeert. Rivierenland zet wat toerisme en recreatie betreft in op twee aspecten: fruit en waterrecreatie. Naast FruitRijk, dat in 2022 ergens in Rivierenland zou moeten openen, is er een plan van de Euregio Rijn-Waal voor een Fruitallee of Fruitlint tussen Duisburg en Gorinchem, waar alle kleine fruitstalletjes in samenwerken. FruitDelta Rivierenland wil daar aan meedoen, ook omdat er vanaf 2018 mogelijk forse Europese subsidies voor binnen te halen zijn.

Waterrecreatie

Naast het fruit is ook de waterrecreatie een speerpunt voor Rivierenland. Zo wordt naast de bestaande recreatie bij het Eiland van Maurik en de Gouden Ham ook gewerkt aan een haalbaarheidsplan voor waterrecreatie bij de oude veerstoep in Ochten. En Lingewaal dringt erop aan om ook de Nieuwe Hollandse Waterlinie als speerpunt in te zetten.