Nieuws Marketing

Grolsch beloont vijf Twentse projecten

Grolsch heeft de vijf projecten die dit jaar een bijdrage ontvangen vanuit het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds bekendgemaakt. Vijf Twentse projecten kunnen 5.000 euro bijschrijven op de rekening.

Van onze redactie 12 mei 2016

Grolsch Muijderman plat

Enschede Textielstad - aandacht voor ambacht is een van de initiatieven die 5.000 euro ontvangt. Het doel van het project is om Enschede weer als textielstad op de kaart te zetten en werkgelegenheid creëren, onder andere door middel van een meester-gezeltraject waarin leerlingen les krijgen van echte vakmannen.Maker Festival, kleermaker en metselenOok het Maker Festival Twente van stichting TETEM kunstruimte, Meester gezel kleermaker van het ROC van Twente, The Leader In Me School in Enschede en de Gastlessen metselen die stichting Studiegroep Metselen aanbiedt op basisscholen om de leerlingen enthousiast te maken voor een carrière in de techniek krijgen ieder 5.000 euro uit het fonds. Veertig aanvragenIn totaal werden er ruim 40 aanvragen ingediend voor een bijdrage uit het fonds, waarmee Grolsch initiatieven die sociale en economische groei in Twente bevorderen wil steunen. Een professionele jury beoordeelde welke projecten het best scoorden op ondernemerschap, innovatie, duurzaamheid en karakter. Dit jaar was er extra aandacht voor 'meesterschap'.

Enschede Textielstad - aandacht voor ambacht is een van de initiatieven die 5.000 euro ontvangt. Het doel van het project is om Enschede weer als textielstad op de kaart te zetten en werkgelegenheid creëren, onder andere door middel van een meester-gezeltraject waarin leerlingen les krijgen van echte vakmannen. Maker Festival, kleermaker en metselen Ook het Maker Festival Twente van stichting TETEM kunstruimte, Meester gezel kleermaker van het ROC van Twente, The Leader In Me School in Enschede en de Gastlessen metselen die stichting Studiegroep Metselen aanbiedt op basisscholen om de leerlingen enthousiast te maken voor een carrière in de techniek krijgen ieder 5.000 euro uit het fonds. Veertig aanvragen In totaal werden er ruim 40 aanvragen ingediend voor een bijdrage uit het fonds, waarmee Grolsch initiatieven die sociale en economische groei in Twente bevorderen wil steunen. Een professionele jury beoordeelde welke projecten het best scoorden op ondernemerschap, innovatie, duurzaamheid en karakter. Dit jaar was er extra aandacht voor 'meesterschap'. Meesterschap “Het vakmanschap overdragen aan anderen waarbij oude technieken met de kennis van nu nieuwe betekenis krijgen. Dat zit in het woord 'meesterschap' en voor de hele regio zet ik mij daar als wethouder van Enschede graag voor in", aldus Patrick Welman, wethouder Economische Zaken. "Het is goed om met name jonge mensen te enthousiasmeren op het gebied van vakmanschap. Dat hoor ik ook om mij heen uit het bedrijfsleven. Ik hoop dat de gehonoreerde projecten een voorbeeld zullen zijn voor anderen, zodat we hier volgend jaar weer zullen zijn.”

Foto: Emiel Muijderman