Kennis Marketing

Meer klanten in de winkel trekken: 5 bewezen tactieken

Je wilt meer klanten trekken in de winkel. Met meer klanten maak je waarschijnlijk meer omzet. Maar, hoe krijg je dat voor elkaar? Een A-locatie is misschien de makkelijkste weg, maar ook de duurste. Gelukkig kun je ook een aantal andere dingen proberen.

Van onze redactie 10 februari 2022

Klanten in winkel trekken retail marketing

De beste tactieken voor meer klanten in de winkel

Dus vraag jij je regelmatig af: ‘hoe trek ik meer klanten naar mijn winkel’? Wij helpen je met 5 tips om dat voor elkaar te krijgen:

  1. Specialiseer en maak het specifiek

  2. Straal op social media

  3. Trek de aandacht

  4. Train verkoopmedewerkers

  5. Vergeet bestaande klanten niet

1

Specialiseer en maak het specifiek

Je trekt meer klanten naar je winkel door je verder te specialiseren. Het is belangrijk dat klanten weten wat ze bij je kunnen verwachten. Zorg er dus voor dat je de allerbeste wordt in jouw branche of niche. Of dat je het grootste assortiment hebt, binnen een specifiek productaanbod.

Zorg ervoor dat je bekend komt te staan om jouw unieke vondsten. Of om de brede keuze binnen een bepaalde productlijn. Bedenk je hoe klanten over jou zouden moeten praten, en richt je daarop.

Tip: het zou mooi zijn als je bekendstaat als de goedkoopste in je sector. Toch is dat vaak lastig, ten opzichte van grote retailers en warenhuizen die veel lagere kosten maken.

2

Straal op social media

Verzamel meer klanten in de winkel, door het op social media goed te doen. Daar heb je de volledige creatieve vrijheid, terwijl het ja naast de tijd waarschijnlijk niet veel kost.

Je kunt meer klanten trekken via internet, door na te denken over creatieve uitingen. Dus verzin je een leuke inhaker of zorg je ervoor dat je opvalt met andere posts? Zodra jouw bereik groeit via social media zal je merken dat het ook in de winkel een stuk drukker wordt.

3

Trek de aandacht

Trek de aandacht, zowel online als bij jou in de winkel en de winkelstraat. Met de deuren gesloten lopen klanten jou makkelijk voorbij. Zet de deur open en gebruik bijvoorbeeld een bord op straat om de aandacht te trekken.

En heb je de kans om een evenement te organiseren of kun je de etalage op een bijzondere manier inrichten? Het zijn mogelijkheden om de aandacht te trekken, zodat winkelend publiek in ieder geval even bij je stilstaat. De kans wordt op die manier een stuk groter dat ze even binnenstappen.

4

Train verkoopmedewerkers

Zorg dat verkoopmedewerkers weten wat er belangrijk is om te verkopen. Laat ze een luisterend oor bieden of zorg ervoor dat ze dezelfde houding aannemen als klanten. Verdiep je in de psychologie van verkopen en verkoopmedewerkers.

5

Vergeet bestaande klanten niet

Denk ten slotte aan jouw bestaande klanten. Je kunt veel meer klanten trekken in de winkel door ook hen aan te blijven spreken.

Meer klanten trekken in de winkel

Met de bovenstaande tips kun je meer klanten trekken in de winkel. Je zal merken dat jouw investeringen zich op die manier weer snel terugverdienen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws