Nieuws Marketing

Neckermann van webshop naar plek in Twentse winkelstraat

Een webshop die besluit ook winkels te openen, het is de omgekeerde beweging van wat gangbaar is. Toch zijn twee onlangs gesloten filialen van Kijkshop in Hengelo en Almelo overgenomen door Neckermann.com .

Van onze redactie 17 maart 2016

Neckerman winkel Zwolle Melissa Sonder Peter Schelfhorst en Chantal Zoer

Initiatiefnemer is Ronald Steenbergen, de zoon van Kwantum Hallen-oprichter Joop Steenbergen. Hij is directeur van de Amerikaanse Readen Group, die in Nederland negen winkels opent in voormalige Kijkshop-filialen en in België vijf. Het bedrijf kocht de naam Neckermann.com, voorheen bekend als postorderbedrijf, vorig jaar en opereert al op internet onder de naam D5Avenue.com.Personeel gaat meeOok neemt Readen vijf Belgische vestigingen van het bedrijf Depotplus over. In totaal worden er in Nederland én België dertien fysieke Neckermann-winkels geopend. Het personeel van Kijkshop in Hengelo en Almelo maakt de overstap naar Neckermann.com. De winkel aan het Marktplein in Almelo is sinds zaterdag open, die in Hengelo opent binnenkort.

Landelijke dekking op termijn“Onze winkels bieden een deel van het assortiment van Neckermann.com, maar geen kleding en bedden. Verder moet je het zien als een afhaal- en terugbrengpunt. Het is de bedoeling dat we met onze winkels op termijn landelijke dekking krijgen”, zegt Peter Schelfhorst, manager van de Almelose vestiging van Neckermann.com. Het idee is dat de servicegraad in de Nederlandse retail omhoog kunnen, de winkels moeten daarom vooral als aanspreekpunt dienen.

Neckermann gaat verder in Nederland van start in de plaatsen Amsterdam, Delft, Dordrecht, Ede, Emmen, Meppel en Zutphen.

Foto: Lenneke Lingmont