Nieuws Sponsoring

Golden Dreams ijsje steunt het Prinses Máxima Centrum

Op 24 maart, de Europese Dag van het Ambachtelijk IJs, kun je bij alle deelnemende ijssalons een speciaal ijsje kopen: het Golden Dreams ijsje. De volledige opbrengst hiervan is voor het project ‘Maximaal Bewegen’ van het Prinses Máxima Centrum.

Anke Derkse 18 maart 2023

Golden Dreams Ijs 1

Golden Dreams ijsje steunt het Prinses Máxima Centrum. Foto: DreamRides

Vereniging Ambachtelijk IJscentrum omarmt ieder jaar een Goed doel en zoekt daarbij samenwerking met anderen. DreamRides is een particulier initiatief dat jaarlijks een zware fietstocht onderneemt voor het Prinses Máxima Centrum. Beide organisaties vonden elkaar in dit gezamenlijke doel. Om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Máxima, organiseert DreamRides verschillende acties. Een daarvan is de verkoop van het ijsje dat speciaal voor 24 maart is ontwikkeld door Björn Cocu van Intelligentia Taste Rooms. Het ijs heeft een smaakcombinatie van gold kiwi, mango en limoen.

Inspirerende avond

Rob Kuijpers, initiatiefnemer van DreamRides vertelt bevlogen over het Máxima: ,,Het is ontzettend belangrijk dat kinderen die verblijven in dit oncologisch ziekenhuis, zoveel mogelijk blijven bewegen. Het bevordert hun herstel en biedt afleiding. Wij zetten ons daar met heel veel plezier en al onze fietskracht voor in.” Naast de verkoop op 24 maart van het speciale ijsje, heeft DreamRides nog twee acties in petto. Om te beginnen de verkoop van duizend ‘Golden Tickets’ waarmee een geheel verzorgde reis naar Curaçao gewonnen kan worden. Voor mensen die alle ins en outs van het Máxima eens van dichtbij willen zien en horen, is er een inspiratieavond op 6 april. Je krijgt dan een rondleiding door het Máxima en uiteenzetting over het reilen en zeilen van dit bijzondere ziekenhuis waar je natuurlijk nooit hoopt te komen als ouder of kind. Deelname aan deze avond, waar een hapje en drankje uiteraard niet zullen ontbreken, kost honderd euro. Vanzelfsprekend komt de opbrengst van deze avond geheel ten goede aan ‘Maximaal Bewegen’.

Het team van DreamRides.

Tegenprestatie van formaat

Het team van DreamRides, bestaande uit elf renners en vier begeleiders, zal in de laatste week van juni als tegenprestatie een bijzonder zware fietstocht ondernemen. Rob: ,,Toen wij nog niet onze eigen organisatie hadden, reden verschillende van ons jaarlijks de Alpe d'HuZes. Na een aantal jaar hadden we heel erg de behoefte om zelf iets te doen voor een Goed doel. Eén van onze wielrensters, Kim Wouters, is kinderoncologisch verpleegkundige in Máxima. De link was dus snel gelegd. Dit jaar gaan we als groep de Pyreneeën bedwingen waarbij we in zes dagen van de Middellandse Zee naar de Atlantische Oceaan zullen rijden. Een behoorlijk pittige uitdaging als je bedenkt dat deze route van ruim 800 km totaal 20.000 hoogtemeters (verschil in hoogte, red) kent.” Ter vergelijking: de Alpe d’Huez kent 900 hoogtemeters.

Het Golden Dream ijsje proeven? Kom op 24 maart naar je plaatselijke ijssalon. Kijk voor alle acties op www.dreamrides.eu.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.