Nieuws Radio

Succes De Ondernemer Live wordt gevierd met marathonuitzending

Met nu al zo'n 400.000 kijkers en luisteraars naar De Ondernemer Live, maken we er dinsdag 12 juli bij de laatste van dit seizoen, een feestelijke, zomerse kijkradio-uitzending van. Met onder meer als co-hosts Bas Smit en Kim Kötter.

Van onze redactie 11 juli 2022

De Ondernemer Radio Remy Gieling Roland Tameling 2

De beide presentatoren van De Ondernemer Live: Remy Gieling en Roland Tameling. Foto: Ruud Voest.

Luister en kijk hieronder live mee

Luister en kijk hierboven live mee!

Eind maart begonnen we met iets nieuws bij De Ondernemer: kijkradio, wekelijks op de dinsdag, van 11.00 tot 13.00 uur. Luisteren op New Business Radio, kijken en luisteren via YouTube en onze homepage. En dat alles live. Tal van (top)ondernemers en andere experts uit vooral het bedrijfsleven waren inmiddels onze co-host of studiogast, met Remy Gieling en Roland Tameling als presentatoren.

Een kleine vier maanden later mogen we al ruim 400.000 kijkers en luisteraars noteren: alle reden om met De Ondernemer Live met een feestelijke XL-versie de zomerstop in te gaan. Daarom: dinsdag 12 juli een marathon-uitzending van 11.00 tot 16.00 uur live vanaf het Mediapark, in en voor de studio van De Radiofabriek.

Bas Smit en Kim Kötter co-hosts De Ondernemer Live XL

Bas Smit kennen we als serie-ondernemer, top-influencer, zijn samenwerking met Amazon en rol bij meer dan twintig bedrijven. 'Laatst vroeg iemand: wat is je functie? Mijn functie... Ik ben Bas Smit. Ik sta de hele dag aan', vertelde hij eerder in onze podcastserie Sleutel tot Succes. En voor ons staat-ie dinsdag minstens de eerste twee uur van De Ondernemer Live XL 'aan', als onze co-host.

Zo'n ondernemershart heeft ook Kim Kötter, bekend van meerdere tv-programma's, als top-influencer, haar eigen modellenbureau na het winnen van de titel Miss Universe Nederland, kledingcollectie met Moodstreet én: vorig jaar ging Poespas.nl live, haar online store voor lifestyle en interieur. 'Vanaf een jaar of 14 stond ik al in de meubelwinkel van mijn ouders te verkopen', schreef ze in een van haar blogs. Meer over haar ondernemershart in het tweede twee uur (13.00 tot 15.00 uur) van De Ondernemer Live XL, want dan is Kim co-host.

DE ONDERNEMER LIVE XL

Wie komt er wanneer?

11.00 - 13.00 uur: co-host Bas Smit en studiogasten o.a. Koos Janssen (Meadow/Stichting voor Pleun), Nick Hillebrand (Jex), Job van den Berg (Blue Field Agency) en Gerard van den Broek en Wessel Berkman (De Ondernemer Academy). Optredens van Melanie Ryan en Bram Boender.

13.00-15.00 uur: co-host Kim Kötter en studiogasten o.a. Niels Meijssen (Moonback), Nicky Verstappen (Wemote Workations), Arne van den Berg (As We Speak), Kiki Boreel (Nationaal Klimaat Week). Optredens van Bram Boender en BENR.

15.00-16.00 uur: studiogasten o.a. Johan van Marle (Uitgekookt.nl), Raffi Aykaz (DPG Media), Thijs van der Zande (De Ondernemer) en Nico Dijkshoorn. Optredens van BENR.

Presentatie: Remy Gieling en Roland Tameling.

Voor de studio parkeren we de Opel Rocks-e en PAL-V

Ook buiten de studio maken we dinsdag kijkradio: op het Mediapark richten we de camera onder meer op de nieuwe Opel Rocks-e. In deze 100 procent elektrische CityCar mag iedereen vanaf zijn/haar zestiende al rijden; we laten dat daarom juist de jonge ondernemers achter Student Companies 'ns rustig proberen. Bovendien vertelt PR-manager Jeroen Maas onder meer ook over de voor ondernemers interessante Opel Rock-e Kargo.

En wat te denken van de PAL-V, want daar dromen ook wij al jaren van: een auto die de lucht in kan als er file staat, of als de hemelsbrede afstand korter is dan de afstand over de weg. In Raamsdonksveer wordt gewerkt aan zo'n vliegende auto, de Personal Air and Land Vehicle (PAL-V), eigenlijk een gyrocopter. CCO Marco van den Bosch komt er alles over vertellen én laten zien.

Koffie van Smooth Coffee, hamburgers van Diego Buik

Ook vóór de studio: Smooth Coffee van Pim Verbokkem, de ondernemer met passie voor lekkere en mooie koffie, die hij vanuit zijn pracht-Volkswagenbus zal serveren. En: hamburgers van topkwaliteit. Want Diego Buik denkt, droomt en ademt hamburgers. Hij won de prijs voor de Beste Burger van Rotterdam, pakte het record 'Duurste hamburger ter wereld' en wordt gezien als dé hamburgerkoning van de lage landen.

60 seconden-pitch jonge ondernemers

Er is zeven keer één minuut pitch-tijd ingepland voor een Student Company, voor jonge ondernemers van de Stichting Jong Ondernemen. Wat is hun idee, waarom gaat het slagen en hoe kunnen bijvoorbeeld investeerders helpen?

Live optredens van Melanie Ryan, Bram Boender en BENR

Ze kwam tot de finale van SBS6 We Want More, en behoorde eerder al tot de besten van Giel's Talentenjacht: singer-songwriter/performer Melanie Ryan (optredens tussen 12.00 en 13.00 uur). Muzikant/vocalist/songwriter Bram Boender werd In 2017 tweede bij Idols en in 2018 won hij het tv-programma House of Talent (optredens tussen 13.00 en 15.00 uur). Bart Maessen en Robin Zomer maken muziek onder de naam BENR. Het populaire duo maakt met en bij Qmusic iedere week een Nederlandse versie van een Engelstalig nummer uit de Top 40, hun hit ‘Statisch’ is intussen op Spotify meer dan 1 miljoen keer gestreamed (optredens tussen 14.00 en 16.00 uur).

Lees ook: Smartphone of smart speaker: 'Hey Google, praat met De Ondernemer'

Speciale aandacht voor Stichting voor Pleun

Speciale aandacht door de gehele uitzending heen is er voor de Stichting voor Pleun, opgericht door de Deventer horeca-ondernemers Koos en Evelien Janssen. Sinds juli 2019 weten zij dat hun oudste dochter Pleun (7) lijdt aan de slopende en dodelijke stofwisselingsziekte Ziekte van Batten (type CLN3), waarvoor nog geen medicijn of behandeling is om de ziekte te vertragen of genezen. Sinds de diagnose doen zij er alles aan om meer aandacht te vragen voor de ziekte bij Pleun.

Koos Janssen, meer dan twintig jaar werkzaam in de horeca- en evenementenbranche en eigenaar van Meadow op de Deventer Stadsstrand, is speciale gast tijdens De Ondernemer Live XL. Hij vertelt er onder meer over acties waar ook het bedrijfsleven bij kan aansluiten, zoals de voor Pleun bedachte Regenboogijsjes en Regenboogsokken en de support van zanger/rapper Snelle voor hun stichting. (zie foto hieronder).

De Ondernemer Live XL is dinsdag 12 juli van 11.00 tot 16.00 uur live te beluisteren via New Business Radio(.nl) en te zien op YouTube en De Ondernemer(.nl). Na afloop is deze uitzending ook terug te luisteren en kijken via deze kanalen, én Spotify.

Via deze link kun je alle eerdere uitzendingen terugkijken.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws