Nieuws Mobiliteit

Autodeelbedrijven MyWheels en Amber Mobility gaan samen verder

Deelautobedrijf MyWheels heeft de overname- en fusiesmaak te pakken. In april werd concurrent ConnenctCar ingelijfd en nu is het de beurt aan Amber. Door de bundeling ontstaat in de zakelijke markt van deelmobiliteit een echt powerhouse.

Van onze redactie 30 juni 2022

Karina Tiekstra l en Hans de Penning Mywheels en Amber

Karina Tiekstra, ceo van MyWheels (l), samen met de oprichter van Amber Hans de Penning (r). Foto: MyWheels

Beide mobiliteitsbedrijven maakten de afgelopen jaren een flinke groei door. Techbedrijf Amber met zijn vernieuwende concept van ritgarantie en datagedreven technologie en marktleider MyWheels met zijn landelijke netwerk van deelauto’s. Myweels zegt in het FD dat zij door het samengaan groter zijn geworden dan concurrent Greenwheels, onderdeel van Pon.

De combinatie is een logische stap voor investeerder en aandeelhouder in MyWheels, The Sharing Group, die de kracht van delen wil benutten om meer maatschappelijke impact te maken en minder effect op het klimaat. Met ook investeerders als de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en Dealerholding Pala Group in Amber, heeft de nieuwe combinatie een stevig fundament die tevens de kracht van delen ondersteunen.

Lees ook: Onbegrensd denken en handelen: is Lightyear op de juiste weg?

Deelmobiliteit wordt mainstream

,,Samen met Amber vormen we het mobiliteitssysteem van de toekomst”, zegt Karina Tiekstra, ceo van MyWheels. ,,Door samen te gaan kunnen we de transitie van autobezit naar -gebruik versnellen en daarmee onze impact vergroten. We realiseren een beter aanbod voor onze klanten door de sterke punten van beide organisaties te bundelen. Deelmobiliteit wordt zo voor iedereen laagdrempelig toegankelijk. Het wordt mainstream."

Jeroen Willems van de BOM voegt hieraan toe: ,,Toen wij in 2020 geïnvesteerd hebben in Amber zagen wij vooral potentie in de onderscheidende technologie van het platform, de indrukwekkende lijst corporate klanten en uiteraard de grote impact die elektrische deelauto’s kunnen hebben op het klimaat en de leefomgeving. De combinatie met MyWheels voegt hier landelijk dekking en schaalvoordelen aan toe."

"Door samen te gaan kunnen we de transitie van autobezit naar -gebruik versnellen en daarmee onze impact vergroten"

Karina Tiekstra, ceo van MyWheels

Amber ontwikkelt software die elektrische deelmobiliteit garandeert

Amber is de data driven technology-expert op het gebied van deelmobiliteit. Het techbedrijf ontwikkelt software die vraaggestuurde 100 procent elektrische deelmobiliteit garandeert en is grotendeels actief in de B2B-markt, met klanten als ABN Amro, KPN, Philips en Rabobank. Amber ontzorgt haar klanten met een zéér hoog serviceniveau, waaronder Valet Service.

,,Met MyWheels vormen we het mobiliteitssysteem van de toekomst”, zegt Amber oprichter Hans de Penning. ,,We gaan onder andere onze software verder verfijnen en doorontwikkelen; onze vraaggestuurde deelmobiliteit wordt onontkoombaar.”

Lees ook: Onbegrensd denken en handelen: is Lightyear op de juiste weg?

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws