Aangeboden door Van Aarle

Branded Content Mobiliteit

Volvo-specialist bindt met slimme import trouwe klanten

Ondernemers die een auto zoeken, hebben genoeg te kiezen. De eerste vraag is, ga je voor spiksplinternieuw of voor gebruikt? Van Aarle in Nuland weet het wel: jong gebruikt. ‘Als je met een nieuwe auto de showroom uitrijdt, ben je al een paar duizend euro kwijt’.

Tekst + foto: Mark Litjens 2 september 2020

Van aarle nuland

Het team van Van Aarle, met linksvoor Ben van Aarle, geflankeerd door broer Ron, zoon Bart, dochter Marjolein en vijf collega’s.

Ben je benieuwd wat Autobedrijf Van Aarle voor jou kan betekenen of heb je een andere vraag? Mail dan naar info@vanaarle.nl

Eigenaar en oprichter Ben van Aarle weet waar hij het over heeft. Al 34 jaar verkoopt hij Volvo's waar net de ‘kop’ af is. Waarop de eerste flinke afschrijving is gedaan. Wat de auto volgens Van Aarle extra interessant maakt. ,,Een auto halveert gemiddeld elke vier jaar in waarde. Een auto die nieuw negentigduizend euro heeft gekost, is dan nog 45 duizend waard. Koop je die na een jaar of twee voor circa zestig mille, dan is diezelfde auto twee jaar later alsnog 45 duizend euro waard. Scheelt een hoop geld,” is de ervaring van de automan. ,,Bovendien zijn eventuele kinderziektes in die eerste twee jaar verholpen en rijd je dankzij onze importauto’s met een actueel kenteken en lijkt het een spiksplinternieuwe auto.”

De Nulandse Volvo-specialist verkoopt jaarlijks zo'n achthonderd tot duizend gebruikte auto’s, vrijwel uitsluitend Volvo’s. ,,Al vanaf het begin heb ik mij toegelegd op dit merk. Ik denk niet dat er een ander bedrijf is met zoveel keuze op voorraad, zelfs een dealer niet. Dat maakt ons uniek. Zestienduizend klanten hebben wij hierdoor in de loop der jaren in een Volvo geholpen. De meeste komen steeds weer terug voor hun volgende auto.” Het zegt alles over het bedrijf. Vlak na de start kwam broer Ron erbij en samen wisten ze duizenden klanten succesvol aan zich te binden.

Familiebedrijf

Ondertussen is het helemaal een familiebedrijf geworden, want ook de zoon en dochter van Ben, Bart en Marjolein, staan op de vloer. ,,Iedereen in het bedrijf heeft dezelfde filosofie: een klant geeft ons het vertrouwen en dat mogen wij niet beschamen. Wij gaan daarom op de stoel van die klant zitten. Wat is belangrijk? Het gaat vaak om spaargeld. Dan wil je geen ellende. Als iets niet goed gaat, hebben wij een verkeerd verwachtingspatroon gecreëerd. Een afgeleverde auto moet aan alle verwachtingen voldoen.”

De voordelen van de keuze voor een single brand autobedrijf, en zeker Volvo, zijn voor Van Aarle heel helder. ,,Volvo-rijders zijn heel merktrouw en minder conjunctuurgevoelig. Bovendien weten Volvo-rijders ons goed te vinden en zijn wij, in de showroom en in de werkplaats, experts.” Wat zich ook uitbetaalt bij het inkopen. ,,Van elke auto die hier binnenkomt is de historie bekend en wij zorgen ervoor dat alles wat eventueel nog nodig is, wordt uitgevoerd voordat de klant er mee vertrekt. Elke Volvo die hier van het erf rijdt, is helemaal in orde. Dat bewijst de grote klantenkring.”

Ben je benieuwd wat Autobedrijf Van Aarle voor jou kan betekenen of heb je een andere vraag? Mail dan naar info@vanaarle.nl

MyChannels Video ID: 166379