Podcast Toerisme

Beterboeken.nl start crowdfunding: op weg naar 750.000 euro

Begonnen als boze reactie op de overheidssteun die Booking.com aanvroeg vanwege de coronacrisis, is Beterboeken.nl op weg een serieus alternatief te worden 'dat zich naar de hotels wél faciliterend in plaats van dominant opstelt'. Volgend jaar wil initiatiefnemer Niels Meijssen online, in september start de crowfundingactie. Doelstelling: minimaal 750.000 euro.

Van onze redactie 8 juli 2020

Niels Meijssen, in het dagelijks leven startup-strateeg en partner bij Todaytomorrow.nl, houdt de vaart er op verantwoorde wijze in. ,,We werken nu hard aan ons bedrijfsplan, de juridische structuur en crowdfundingcampagne die in september van start moet gaan."

Beterboeken.nl gaat het leven zien omdat Meijssen zijn onvrede liet blijken in een berichtje op zijn LinkedIn-account over de aanspraak die Booking.com vanwege de coronacrisis zou gaan maken op de NOW-regeling. De vele reacties die daarop volgden sterkten hem in het opstarten van een eigen boekingsite.

'Met Beterboeken gaan we meer bieden dan alleen een overnachting'

,,Beterboeken wordt niet alleen boekingsite, maar een platform om álles uit een vakantie halen," vertelt de ondernemer in de podcast (hierboven te beluisteren). En daarmee is op basis van suggesties uit de inmiddels enorme community achter Beterboeken dus een bredere keuze gemaakt, zoals Meijssen en zijn team deze continu betrekken bij verdere ontwikkelingen van het platform.

Ook voor het opstarten van de crowfundingactie komt kennis uit de groep volgers. De betrokkenheid en het enthousiasme is groot. ,,Uit een enquête bleek 60 procent aandeelhouder te willen worden, en de anderen denken aan een donatie of lening. Onze doelstelling is minimaal 750.000 euro op te halen."

Lees/beluister hieronder de eerdere artikelen/podcasts over het initiatief van Niels Meijssen.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.