Podcast

Beterboeken.nl start crowdfunding: op weg naar 750.000 euro

Begonnen als boze reactie op de overheidssteun die Booking.com aanvroeg vanwege de coronacrisis, is Beterboeken.nl op weg een serieus alternatief te worden 'dat zich naar de hotels wél faciliterend in plaats van dominant opstelt'. Volgend jaar wil initiatiefnemer Niels Meijssen online, in september start de crowfundingactie. Doelstelling: minimaal 750.000 euro.

Van onze redactie 8 juli 2020

Niels Meijssen, in het dagelijks leven startup-strateeg en partner bij Todaytomorrow.nl, houdt de vaart er op verantwoorde wijze in. ,,We werken nu hard aan ons bedrijfsplan, de juridische structuur en crowdfundingcampagne die in september van start moet gaan."

Beterboeken.nl gaat het leven zien omdat Meijssen zijn onvrede liet blijken in een berichtje op zijn LinkedIn-account over de aanspraak die Booking.com vanwege de coronacrisis zou gaan maken op de NOW-regeling. De vele reacties die daarop volgden sterkten hem in het opstarten van een eigen boekingsite.

'Met Beterboeken gaan we meer bieden dan alleen een overnachting'

,,Beterboeken wordt niet alleen boekingsite, maar een platform om álles uit een vakantie halen," vertelt de ondernemer in de podcast (hierboven te beluisteren). En daarmee is op basis van suggesties uit de inmiddels enorme community achter Beterboeken dus een bredere keuze gemaakt, zoals Meijssen en zijn team deze continu betrekken bij verdere ontwikkelingen van het platform.

Ook voor het opstarten van de crowfundingactie komt kennis uit de groep volgers. De betrokkenheid en het enthousiasme is groot. ,,Uit een enquête bleek 60 procent aandeelhouder te willen worden, en de anderen denken aan een donatie of lening. Onze doelstelling is minimaal 750.000 euro op te halen."

Lees/beluister hieronder de eerdere artikelen/podcasts over het initiatief van Niels Meijssen.

Lees ook: Na kritiek op overheidssteun mogelijk nieuw Nederlands alternatief Booking.com

Lees ook: Niels Meijssen zet plan door: er komt alternatief voor Booking.com

Lees ook: Manifest nieuwe stap Nederlands alternatief Booking.com

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.

De Jonge Ondernemer

Eigen kledingmerk als mentale missie voor Vlinder (17) en Merlijn (24) Kamerling

Naast broer en zus zijn Merlijn en Vlinder Kamerling ook zakenpartners. Als oprichters van Limitless presenteren zij hun streetwearmerk met coole designs en een belangrijke boodschap: meer aandacht voor mentale gezondheid. Een enorm belangrijk verhaal voor Vlinder (17) en Merlijn (24), te beluisteren in de podcast De Jonge Ondernemer.

Details
Hart voor Zaken

Arnold Mars (cfo AFAS): 'Ga niet boven, maar tussen je mensen staan'

'Liefde vormt de kern van het AFAS-familiestatuut. In dat statuut staat: ‘Die liefde maakt dat je niet vast komt te zitten in eigenbelang. Ze zorgt dat je verschillen kunt overbruggen, en dat je altijd het grotere geheel kunt zien'. Het zijn de woorden van cfo Arnold Mars van AFAS Software. In gesprek met Cor Hospes voor de podcastserie Hart voor Zaken vertelt hij over leiderschap.

Details
Droomstart

Hoe staat het met het businessplan van Droomstarters Angela (Food for Skin) en David (Teazie)

De Droomstart-finale komt steeds dichterbij. Welk businessplan is uiteindelijk topfavoriet bij de vakjury en de luisteraars? Je hoort het zeer binnenkort. Maar eerst: hoe staat het met de startups Teazie en Food for Skin? Welke ondernemer weet de jury te overtuigen met zijn of haar presentatie van tien minuten en gaat net als FinBuddy door naar de laatste ronde? Je hoort het allemaal in deze niet te missen podcastserie.

Details
De Zo Genaamde Podcast

TUI: hoe een onbeduidende Duitse afkorting een merknaam werd die klinkt als een klok

Wie van reizen en vakanties houdt, kent TUI natuurlijk wel. Maar waar komt die naam eigenlijk vandaan? In deze aflevering van de Zo Genaamde Podcast legt Frans Leenaars, chief marketing officer bij de reisgigant, dat in gesprek met naamexpert en presentator Floris Hülsmann haarfijn uit.

Details
Selfmade in Holland

EasyToys-topman Eric Idema: 'Op elk nachtkastje moet iets uit Veendam liggen'

,,Soms moet je dingen gewoon afdwingen. Jezelf forceren om je situatie te verbeteren.” Eric Idema zat met een uitkering thuis. In een woning met een flinke hypotheek. In 2007 verloor hij zijn baan. In de online verkoop van erotische artikelen zag hij een kans. Vijftien jaar later is zijn EQOM, moederbedrijf van EasyToys en Christine Le Duc, met 225 miljoen euro omzet de grootste speler in de Europese markt voor sexual wellness. Nu is hij te gast bij Roelof Hemmen in Selfmade in Holland.

Details
Droomstart

Duurzaam thee-abonnement op kantoor of heitje voor karweitje 2.0: welk businessplan gaat door in Droomstart?

De twee laatste ondernemers mogen de pitchroom betreden om hun businessplan voor te leggen aan een strenge doch rechtvaardige Droomstart-jury. Kiezen ze voor een duurzaam thee-abonnement op kantoor of de digitale buurtversie van het heitje voor karweitje? Het is weer een inspirerende en spannende podcast die je kunt beluisteren. Waar wacht je op?

Details