Podcast

Beterboeken.nl start crowdfunding: op weg naar 750.000 euro

Begonnen als boze reactie op de overheidssteun die Booking.com aanvroeg vanwege de coronacrisis, is Beterboeken.nl op weg een serieus alternatief te worden 'dat zich naar de hotels wél faciliterend in plaats van dominant opstelt'. Volgend jaar wil initiatiefnemer Niels Meijssen online, in september start de crowfundingactie. Doelstelling: minimaal 750.000 euro.

Van onze redactie 8 juli 2020

Niels Meijssen, in het dagelijks leven startup-strateeg en partner bij Todaytomorrow.nl, houdt de vaart er op verantwoorde wijze in. ,,We werken nu hard aan ons bedrijfsplan, de juridische structuur en crowdfundingcampagne die in september van start moet gaan."

Beterboeken.nl gaat het leven zien omdat Meijssen zijn onvrede liet blijken in een berichtje op zijn LinkedIn-account over de aanspraak die Booking.com vanwege de coronacrisis zou gaan maken op de NOW-regeling. De vele reacties die daarop volgden sterkten hem in het opstarten van een eigen boekingsite.

'Met Beterboeken gaan we meer bieden dan alleen een overnachting'

,,Beterboeken wordt niet alleen boekingsite, maar een platform om álles uit een vakantie halen," vertelt de ondernemer in de podcast (hierboven te beluisteren). En daarmee is op basis van suggesties uit de inmiddels enorme community achter Beterboeken dus een bredere keuze gemaakt, zoals Meijssen en zijn team deze continu betrekken bij verdere ontwikkelingen van het platform.

Ook voor het opstarten van de crowfundingactie komt kennis uit de groep volgers. De betrokkenheid en het enthousiasme is groot. ,,Uit een enquête bleek 60 procent aandeelhouder te willen worden, en de anderen denken aan een donatie of lening. Onze doelstelling is minimaal 750.000 euro op te halen."

Lees/beluister hieronder de eerdere artikelen/podcasts over het initiatief van Niels Meijssen.

Lees ook: Na kritiek op overheidssteun mogelijk nieuw Nederlands alternatief Booking.com

Lees ook: Niels Meijssen zet plan door: er komt alternatief voor Booking.com

Lees ook: Manifest nieuwe stap Nederlands alternatief Booking.com

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.

De Ondernemer Podcasts Aandachtstrekkers 30x30cm
Aandachtstrekkers

Goudmijn of valkuil: dit vinden deze online marketingexpert en psycholoog van data

Dat grote bedrijven als bol.com en Spotify data van klanten gebruiken om de consument nog beter te koppelen aan het gebodene en de relatie te verstevigen, dat mag natuurlijk geen geheim meer heten. Maar wat kan jij als ondernemer daarvan leren? Wat zijn de valkuilen? Hoe zit het met privacy? Michel Ariëns en Patrick Wessels leggen het je uit in aflevering 5 van Aandachtstrekkers.

Details
De Ondernemer Podcasts Thijs van Dijk Thijs Talks
Thijs Talks

Caroline van Turennout (Zeeman): 'Online is er nog veel te doen'

Het is alweer tijd voor de achtste aflevering van de podcastserie Thijs Talks. Presentator Thijs van Dijk is nog altijd actief met het samenstellen van het ultieme marketingelftal. De volgende kandidaat is Caroline van Turennout, verantwoordelijk voor de marketing, communicatie en e-commerce bij textielsuper Zeeman. Welke positie krijgt zij op het veld? Beluister nu de podcast. ,,We zijn internationaal al behoorlijk actief. Maar er kan nog meer.''

Details
De Ondernemer Podcasts Aandachtstrekkers 30x30cm
Aandachtstrekkers

'Dat Formule 1 via Netflix slim nieuwe fans scoort, kunnen ondernemers ook'

Wat begint met Netflix, de Formule 1 en de populaire serie Drive to Survive, eindigt in deze podcast met tips voor ondernemers hoe zij zelf die slimme strategie kunnen toepassen om nieuwe fans, klanten, consumenten te binden. Kijktip: Drive to Survive. Luistertip: aflevering 4 van Aandachtstrekkers.

Details
De Ondernemer Podcasts De Zo Genaamde Podcast
De Zo Genaamde Podcast

Hoe EARTH Water volgens Henk Witteveen na b2b-markt ook retailwereld verovert

Henk Witteveen is samen met Patrick de Nekker verantwoordelijk voor het succes van EARTH Water. 100 procent van de nettowinst gaat naar waterprojecten in landen waar het hard nodig is. Ook hebben de twee de overstap gemaakt naar totaal plasticvrij en zijn ze bezig EARTH Water in de supermarkten te zetten. Hoog tijd voor presentator Floris Hülsmann om Witteveen uit te nodigen voor een aflevering van De Zo Genaamde Podcast.

Details
De Ondernemer Podcasts Aandachtstrekkers 30x30cm
Aandachtstrekkers

Is het abonnementsmodel het juiste model voor jouw dienst of product?

In de nieuwe podcastserie Aandachtstrekkers signaleren Michel Ariëns en Patrick Wessels online trends. De investeerder in startups en founder van online marketingbureau .CREW en de consumentenpsycholoog annex Raad van Advies-lid koppelen dat aan de psychologie van de klant. En ze adviseren hoe ondernemers daar goed op kunnen inspelen. In aflevering 1 draait het om abonnementsmodellen en wat de ondernemer aan deze modellen kan hebben. En wat betekent het voor de consument? Je hoort het in de podcast.

Details
De Ondernemer Podcasts Roland Tameling De Ondernemer Onderweg
De Ondernemer Onderweg

Ronald Kooyman (Louwman): hoe je evenementenlocatie èn museum draaiende houdt in coronatijd

Je hebt één van de allermooiste autocollecties van de wereld in een modern museum. Dat pand doet ook dienst als evenementenlocatie, borrels van bedrijven en andere bijeenkomsten. En dan die coronacrisis. Wat doe je dan? In deze De Ondernemer Onderweg vraagt presentator Roland Tameling het de directeur van het Louwman Museum - want daar hebben we het over - Ronald Kooyman.

Details