Podcast

Beterboeken.nl start crowdfunding: op weg naar 750.000 euro

Begonnen als boze reactie op de overheidssteun die Booking.com aanvroeg vanwege de coronacrisis, is Beterboeken.nl op weg een serieus alternatief te worden 'dat zich naar de hotels wél faciliterend in plaats van dominant opstelt'. Volgend jaar wil initiatiefnemer Niels Meijssen online, in september start de crowfundingactie. Doelstelling: minimaal 750.000 euro.

Van onze redactie 8 juli 2020

Niels Meijssen, in het dagelijks leven startup-strateeg en partner bij Todaytomorrow.nl, houdt de vaart er op verantwoorde wijze in. ,,We werken nu hard aan ons bedrijfsplan, de juridische structuur en crowdfundingcampagne die in september van start moet gaan."

Beterboeken.nl gaat het leven zien omdat Meijssen zijn onvrede liet blijken in een berichtje op zijn LinkedIn-account over de aanspraak die Booking.com vanwege de coronacrisis zou gaan maken op de NOW-regeling. De vele reacties die daarop volgden sterkten hem in het opstarten van een eigen boekingsite.

'Met Beterboeken gaan we meer bieden dan alleen een overnachting'

,,Beterboeken wordt niet alleen boekingsite, maar een platform om álles uit een vakantie halen," vertelt de ondernemer in de podcast (hierboven te beluisteren). En daarmee is op basis van suggesties uit de inmiddels enorme community achter Beterboeken dus een bredere keuze gemaakt, zoals Meijssen en zijn team deze continu betrekken bij verdere ontwikkelingen van het platform.

Ook voor het opstarten van de crowfundingactie komt kennis uit de groep volgers. De betrokkenheid en het enthousiasme is groot. ,,Uit een enquête bleek 60 procent aandeelhouder te willen worden, en de anderen denken aan een donatie of lening. Onze doelstelling is minimaal 750.000 euro op te halen."

Lees/beluister hieronder de eerdere artikelen/podcasts over het initiatief van Niels Meijssen.

Lees ook: Na kritiek op overheidssteun mogelijk nieuw Nederlands alternatief Booking.com

Lees ook: Niels Meijssen zet plan door: er komt alternatief voor Booking.com

Lees ook: Manifest nieuwe stap Nederlands alternatief Booking.com

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.

Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details
Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Details
De Ondernemer

Podcast Unlimited Ondernemen: zo verhoog je de slagkracht van jouw medewerkers

Hoe verhoog je de slagkracht van (jouw) medewerkers? Die vraag stelde techfilosoof Martijn Aslander in een poll die begin juli op dit platform kon worden beantwoord. Aslander reageert in de podcast Unlimited Ondernemen hieronder over de uitkomsten. En geeft tips om de knelpunten op te lossen.

Details
Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Details
Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

Details
Sleutel tot Succes

Mijn naam is Groen. Jitse Groen. Grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld

In 1999 programmeerde hij een pizzabestelsite in zijn studentenkamer in elkaar, anno nu runt Jitse Groen (43) de grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld. Just Eat Takeaway.com bedient - letterlijk, in dit geval - samen met Grubhub ruim 70 miljoen klanten. Over die sleutel tot succes, over die exponentiële en zelfs explosieve groei, een kleine dertig boeiende luisterminuten.

Details