Podcast

Zo wil boekingsplatform Bidroom de Netflix van de reisindustrie worden

Een scale-up kun je ze niet meer noemen, want het platform bestaat al vier jaar. Maar juist nu werd het tijd om even aan de bel te trekken. Op zoek naar een hotelkamer? Als lid van Bidroom krijg je een eerlijke korting zonder dat de hotelier wordt uitgeknepen. We spraken CEO en medeoprichter Michael Ros in de podcast (hieronder te beluisteren).

Van onze redactie 25 juni 2020

Het platform blinkt uit in eenvoud. Er zijn twee abonnementen, instappen voor 29 euro en premium voor 59 euro. Als lid van Bidroom zoek je vervolgens de kamer die je nodig hebt en krijg je te zien wat je via andere kanalen zoals Booking en Expedia zou betalen en hoeveel jij betaalt. Michael Ros: ,,De vergelijking met Netflix heeft te maken met het businessmodel. Je sluit bij ons een jaarlijks membership af waardoor wij van jou een fee krijgen voor het boeken van een kamer ergens in de wereld, zonder dat we een commissie hoeven te vragen aan het hotel. Bij het instaplidmaatschap heb je als lid het geld al terugverdiend bij je eerste boeking, want de gemiddelde korting bedraagt 34 euro.”

Lees ook: Niels Meijssen zet plan door: er komt alternatief voor Booking.com

Begonnen uit onvrede bij hoteliers

Net als het initiatief van Niels Meijssen, is ook Bidroom ontstaan uit onvrede. Niet zozeer bij de oprichters, maar wel bij de hoteliers die graag af willen van de steeds hoger wordende, dwingende commissies. Nu grote, internationale ketens zich ook bij Bidroom hebben aangesloten, is een belangrijk deel van het businessplan voltooid en kan het platform zich verder ontwikkelen. Met 200.000 abonnees en 150.000 hotels wereldwijd ligt een verbreding van het aanbod voor de hand: vluchten bijvoorbeeld. ,,Nee, wij houden het voorlopig nog op de beste prijs voor hotelkamers. Andere zaken in samenwerking met partners zou kunnen. Bij het premium abonnement zitten bijvoorbeeld al extra als korting bij autoverhuurder Avis.”

Ondernemers in de horeca hebben meer dan ooit behoefte aan bereik. DPG Media biedt met onder meer print, radio en online platformen de kanalen om de juiste klanten te bereiken. Meer weten? Vul hieronder je gegevens in en je hoort snel van ons.

De Jonge Ondernemer

Eigen kledingmerk als mentale missie voor Vlinder (17) en Merlijn (24) Kamerling

Naast broer en zus zijn Merlijn en Vlinder Kamerling ook zakenpartners. Als oprichters van Limitless presenteren zij hun streetwearmerk met coole designs en een belangrijke boodschap: meer aandacht voor mentale gezondheid. Een enorm belangrijk verhaal voor Vlinder (17) en Merlijn (24), te beluisteren in de podcast De Jonge Ondernemer.

Details
Hart voor Zaken

Arnold Mars (cfo AFAS): 'Ga niet boven, maar tussen je mensen staan'

'Liefde vormt de kern van het AFAS-familiestatuut. In dat statuut staat: ‘Die liefde maakt dat je niet vast komt te zitten in eigenbelang. Ze zorgt dat je verschillen kunt overbruggen, en dat je altijd het grotere geheel kunt zien'. Het zijn de woorden van cfo Arnold Mars van AFAS Software. In gesprek met Cor Hospes voor de podcastserie Hart voor Zaken vertelt hij over leiderschap.

Details
Droomstart

Hoe staat het met het businessplan van Droomstarters Angela (Food for Skin) en David (Teazie)

De Droomstart-finale komt steeds dichterbij. Welk businessplan is uiteindelijk topfavoriet bij de vakjury en de luisteraars? Je hoort het zeer binnenkort. Maar eerst: hoe staat het met de startups Teazie en Food for Skin? Welke ondernemer weet de jury te overtuigen met zijn of haar presentatie van tien minuten en gaat net als FinBuddy door naar de laatste ronde? Je hoort het allemaal in deze niet te missen podcastserie.

Details
De Zo Genaamde Podcast

TUI: hoe een onbeduidende Duitse afkorting een merknaam werd die klinkt als een klok

Wie van reizen en vakanties houdt, kent TUI natuurlijk wel. Maar waar komt die naam eigenlijk vandaan? In deze aflevering van de Zo Genaamde Podcast legt Frans Leenaars, chief marketing officer bij de reisgigant, dat in gesprek met naamexpert en presentator Floris Hülsmann haarfijn uit.

Details
Selfmade in Holland

EasyToys-topman Eric Idema: 'Op elk nachtkastje moet iets uit Veendam liggen'

,,Soms moet je dingen gewoon afdwingen. Jezelf forceren om je situatie te verbeteren.” Eric Idema zat met een uitkering thuis. In een woning met een flinke hypotheek. In 2007 verloor hij zijn baan. In de online verkoop van erotische artikelen zag hij een kans. Vijftien jaar later is zijn EQOM, moederbedrijf van EasyToys en Christine Le Duc, met 225 miljoen euro omzet de grootste speler in de Europese markt voor sexual wellness. Nu is hij te gast bij Roelof Hemmen in Selfmade in Holland.

Details
Droomstart

Duurzaam thee-abonnement op kantoor of heitje voor karweitje 2.0: welk businessplan gaat door in Droomstart?

De twee laatste ondernemers mogen de pitchroom betreden om hun businessplan voor te leggen aan een strenge doch rechtvaardige Droomstart-jury. Kiezen ze voor een duurzaam thee-abonnement op kantoor of de digitale buurtversie van het heitje voor karweitje? Het is weer een inspirerende en spannende podcast die je kunt beluisteren. Waar wacht je op?

Details