Nieuws Personeel

Mastercard Nederland biedt 8 weken vaderschapsverlof

Mastercard biedt kersverse vaders ruimschoots de tijd om van hun kroost te genieten. Het management van het creditcard-bedrijf heeft de duur van het vaderschapsverlof verruimd naar 8 weken, vrij in te delen.

De Ondernemer.nl 31 januari 2017

Vaderschapsverlof mastercard werknemer

De regel geldt wereldwijd, dus ook bij de Nederlandse tak van Mastercard, meldt Fonk.nl. Vaders mogen het verlof in een keer opnemen, maar ook in periodes.

Welzijn

Het bedrijf stimuleert verder thuiswerken door speciale overeenkomsten af te sluiten met zijn werknemers. Het management wil met de maatregelen betrokkenheid bij het welzijn van de werknemers tonen.

Moderne vorm

"Een kantoor aan huis is een moderne vorm van arbeidsorganisatie die mensen een meerwaarde biedt als het gaat om zelfstandigheid, aanpassingsvermogen en flexibiliteit in het oefenen van hun functie, waardoor ze optimaal renderen", zo bericht het bedrijf.

Asscher

PvdA-partijleider en minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher pleit al langer voor verruiming van het vaderschapsverlof. De PvdA heeft dit naar de verkiezingen toe als een van de punten in het 'links pact' over de arbeidsmarkt vastgelegd.

Gerelateerde artikelen:

'Je moet als man ook wennen'Asscher wil links pact over arbeidsmarktIT-bedrijf werft personeel met onbeperkt aantal vakantiedagen