Nieuws Vitaliteit

Ziekteverzuim bij mkb-ondernemers hoogste in vier jaar

Het aantal ziektemeldingen is aan het begin van dit jaar fors toegenomen. Dat heeft vermoedelijk te maken met versoepeling van het thuiswerkadvies. Dat meldt Interpolis na onderzoek. Volgens de verzekeraar ligt het ziekteverzuim bij mkb-ondernemers op het hoogste niveau in vier jaar.

Van onze redactie 22 maart 2022

Ziekteverzuim mkb bedrijven interpolis bedrijvenmonitor

Foto: Shutterstock

In de eerste twee maanden van 2022 ging het om 10.608 meldingen. Dat waren er een jaar eerder 4946. Voor de coronapandemie schommelde dit cijfer rond de 6500 tot 7000 meldingen.

In verschillende sectoren zorgt het hoge ziekteverzuim voor problemen door een tekort aan personeel. Dat is vooral in sectoren waar niet vanuit huis kan worden gewerkt zoals in de horeca, de beveiliging en de zorg.

Lees ook: Waarom 'roze verzuim' in jouw bedrijf meer aandacht verdient

Afspraken over thuiswerken

Uit de maandelijkse BedrijvenMonitor van Interpolis komt naar voren dat twee op de vijf mkb-bedrijven van plan zijn om thuiswerken te blijven stimuleren. De verzekeraar adviseert bedrijven waar thuiswerken mogelijk is om goede afspraken te maken.

Als voorbeeld noemt de verzekeraar mensen die terugkomen van vakantie. Die zouden de eerste dagen na terugkomst vanuit huis kunnen werken, omdat de kans op een coronabesmetting voor die groep groter is.

Lees ook: ONL tegen thuiswerk-wetten: 'Alleen maar complex'

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws