Advertorial van Linda Grootenhaar

Advertorial Regio

Zet met coaching de stap van denken naar doen

'Van denken naar doen' is het credo van talentencoach en organisatie-adviseur Linda Grootenhaar, uit Borne. ,,Dat is de allereerste stap die je moet maken om betere resultaten te halen of constructiever samen te werken. Als individu, team of bedrijf."

Jeroen Kreule | Foto: Lars Smook 30 mei 2020

Linda grootenhaar coaching

Dit artikel kwam tot stand i.s.m. Linda Grootenhaar. Meer weten over haar coaching? Ga dan naar lindagrootenhaar.nl

Hoe je de stap 'van denken naar doen' zet, is volgens Linda Grootenhaar verrassend 'simpel': hardop benoemen wat je graag wilt veranderen. Creëer die beweging, spreek je uit.'' Zo haal je het beste in jezelf of binnen een team naar boven en dat is waar haar werk, talent- en loopbaanadvies, over gaat. ,,Je krijgt er meer energie en zelfvertrouwen van.''

Bierbrouwer, verpleeghuis, notariskantoor of zelfstandig werkend verzekeringsagent: Grootenhaar kan bogen op een gevarieerde klantenkring. Zo heeft ze een project gedaan bij een bedrijf dat zich bezighoudt met gezondheid en preventie. Werknemers zaten lang op dezelfde positie, de mogelijkheden door te stromen waren minimaal. Die bewustwording was er, tijd voor actie. Hoe kunnen werknemers zichzelf toch blijven ontwikkelen? Welke perspectieven krijgen ze? Hoe zorg je voor een frisse wind? Het bedrijf wilde iets 'doorbreken' en nam de eerste stap. Inderdaad, van denken naar doen. Grootenhaar werd ingeschakeld en ging met de medewerkers aan de slag. Ze konden zich - op vrijwillige basis - aanmelden voor ontwikkelgesprekken. Ruim de helft van de medewerkers deed mee. Grootenhaar bracht in kaart hoe ze de huidige werksituatie beleefden, welke gevaren ze zagen en welke ambities ze hadden. De één wilde iets totaal anders binnen het bedrijf doen en was bereid zich om te laten scholen, een ander vond dat hij juist prima op zijn plek zat maar wilde zichzelf wel blijven ontwikkelen. Sommigen hoefden helemaal geen verandering. Grootenhaar heeft alle behoeftes en kansen in kaart gebracht, zodat het bedrijf meer inzicht kreeg in wat er anders zou kunnen en moeten.

Onderhuids

Grootenhaar staat voor praktisch en laagdrempelig, eerlijk en to the point. ,,Soms sluimert er onderhuids iets binnen een team of organisatie. Denk aan een bedrijf dat is ontstaan uit een fusie, met twee verschillende culturen. Het gevaar is dat er meerdere groepjes binneneen team ontstaan. Je bent echter pas een team als je elkaars valkuilen én talenten ziet, dat je op een goede manier met elkaar communiceert. Om te veranderen,kan het zinvol zijn eerst alle shit op tafel te gooien. Praten is de manier om te achterhalen wat er precies speelt.'' Grootenhaar - CMI-gecertificeerd en geregistreerd bij de Orde van Loopbaanprofessionals - houdt van de afwisseling in haar werk: die houdt haar scherp.

Dit artikel kwam tot stand i.s.m. Linda Grootenhaar. Meer weten over haar coaching? Ga dan naar lindagrootenhaar.nl